Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lovely_pink
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
Forum Romania Inedit / Regulament - Rules / aveam Moderat de 80Inanna, maharet
Autor
Mesaj Pagini: 1
sare23
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
aveam un post cu hittler unde e

pus acum 16 ani
   
punk7kid
V.I.P

Inregistrat: acum 16 ani
au fost sterse deoarece se curata forumul si linkurile nevalabile sunt sterse era la filme-torente nu ?

Modificat de punk7kid (acum 16 ani)


_______________________________________
                 

pus acum 16 ani
   
big_evil
Moderator

Din: Padure
Inregistrat: acum 17 ani
Pentru ce ai postat acolo meritai si ban. Nu stii ca e interzisa zvastica?

pus acum 16 ani
   
r3w1nd
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
zvastica ( svastica ) a fost interzisa datorita faptului ca ignorantii o asociaza DOAR cu fascismul ... cei cat de cat "cititi" stiu si alte insemnatati ale svasticii, si anume :

S V A S T I C A = este cel mai sfânt simbol non-silabic (vezi şi Om) în Hinduism. Prin extensie, Jainismul şi Budismul folosesc acest simbol. Se pare că a fost utilizată pentru prima dată de locuitorii Eurasiei. Cu toate acestea, a fost adoptată în culturile vechi americane, aparent independent. Astăzi, svastica este folosită pe scară largă în ceremoniile religioase şi civile din India. Majoritatea templelor indiene, căsătoriile, festivalurile şi sărbătoririle au ca decoraţiune svastica. La începutul secolului al XX-lea era utilizată pe scară largă, în întreaga lume, fiind privită ca un simbol aducător de noroc. Svastica a apărut pe cotorul unor cărţi ale scriitorului anglo-indian Rudyard Kipling şi a fost folosită de Robert Baden-Powell ca simbol al cercetaşilor.
Cuvântul svastica îşi are originea în sanscrită suastika, însemnînd orice obiect benefic sau aducător de nororc şi în particular un semn făcut pe obiecte şi persoane pentru a indica norocul. Este format din su- (înrudit cu ευ- din greacă, care înseamnă "bine, bun" şi asti un rezumat verbal a rădăcinii ca "a fi"; astfel suasti înseamnă "a fi bine, stare bună". Sufixul -ka formează un diminutiv, şi svastika putînd fi tradus efectiv prin "obiect mic asociat cu a fi bine", în mare "portbonheur" sau "obiect aducător de noroc" [2]. Sufixul -tika înseamnă şi semn; de aceea, în India se mai foloseşte pentru svastică numele alternativ shubhtika (semn bun). Cuvântul apare pentru prima dată în sanscrita veche (în epopeele Ramayana şi Mahabharata).

Ortografieri alternative ale cuvântului sanscrit în engleză includ suastika şi svastica. Nume alternative pentru formă:

    * păianjenul negru, la popoare din Europa centrală şi de vest.
    * cruce îndoită
    * cruce cu colţuri, în heraldică ( Winkelmaßkreuz în germană.)
    * cruce gammadion, tetragammadion sau doar gammadion, pentru că fiecare braţ seamănă litera greacă Γ (gamma). ( croiz gammée în franceza veche şi croix gammée în franceză; cruz gamada în spaniolă.)
    * fylfot, care înseamnă "patru picioare", în special în heraldică şi arhitectură (vezi şi Fylfot)
    * cruce încârligată, (olandeză: hakenkruis, islandeză: Hakakross germană: Hakenkreuz, finlandeză: hakaristi, norvegiană: Hakekors italiană: croce uncinata şi suedeză: Hakkors)
    * roata soarelui (germană Sonnenrad), un nume folosit ca sinonim pentru crucea soarelui.
    * tetraskelion, greacă "cu patru picioare"
    * Ciocanul lui Thor, din presupusa asociere cu Thor, zeul trăsnetului în mitologia nordică, dar care poate fi folosire greşită a numelui care desemnează de fapt simbolul în formă de Y sau de T. (vezi Thomas Wilson, subsol.)
    * crucea fulgerului (letonă: perkonkrusts)
Svastica apare în artă şi în simboluri preistorice sau în diverse contexte: noroc, soarele, Brahma, în conceptul hinduist de samsara. În antichitate, svastica a fost folosită mult, printre alţii, de hitiţi [3], celţi şi de greci. Apare şi în alte culturi din Asia, Europa, Africa şi America – uneori ca motiv geometric, uneori ca simbol religios. În zilele noastre, ca întotdeauna, svastica este un simbol sacru în hinduism, budism şi jainism.

Ubicuitatea svasticii a fost explicată prin trei teorii principale: deyvoltare independentă, difuziune culturală şi evenimente externe. Conform primei teorii, simetria şi simplitatea svasticii a condus, pretutindeni, la apariţia ei independentă, fie ca urmare a inconştientului colectiv – conceptul elaborat de Jung, fie ca simplu simbol.
s.a.m.d .. in esenta, stergerea unui topic pentru simplul motiv ca acesta continea o svastica este o simpla prostie ... chiar daca era un topic despre hitler, tot nu trebuia sters pe motivul acesta


Daca vreti sa aflati mai multe despre insemnatatea svasticii, dati un click   


pus acum 16 ani
   
sare23
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
scuze nu am stiut

pus acum 16 ani
   
didinio15
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 16 ani
rewind, conteaza si intentia. daca tu asociezi o svastica si un tablou cu hitler sau un skin care poarta mandru faimosul symbol cu hinduismul imi permit sa te numesc pe tine ignorant si absolut lipsit de realitate. cand n-ai probleme cu oamenii care practica cultul hitler poti sa vorbesti asa dar se schimba drastic cand esti nevoit sa "inoti cu rechinii"

pus acum 16 ani
   
r3w1nd
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
@ didinio : nu eu am asociat svastica cu hinduismul, budismul sau cu jainismul, de exemplu; acest lucru s`a intamplat in istorie .. iar nazistii l`au folosit drept simbol tocmai datorita simbolisticii sale : obiect aducător de noroc, soarele, Brahma, sacralitate in general ... ceea ce se potrivea perfect cu conceptia nazistilor despre ei insisi .... cat despre Hitler + svastica + nazism nu consider ca lucrurile trebuie cenzurate, interzise si inchis ochii in fata lor ! Ele sunt parte integranta a istoriei umane, asadar nu putem sa le facem sa dispara ... ba mai mult, nici nu cred ca daca cineva vine cu o parere diferita despre ceea ce credem noi ca este bine / rau, nu ar trebui sa aruncam cu pietre in el ci ar trebui sa ne punem in pielea lui si sa incercam sa intelegem de ce vede el lucrurile asa 
in plus, vorbesc asa datorita faptului ca nu am fost la influenta comunismului sau nazismului sau a oricarui sistem politic in afara de democratie ... asadar pot spune ca am o parere nealterata despre aceste lucruri ... ca sunt altii care au alte pareri decat mine, asta e .. nu putem gandi toti la fel, nu ?

apropo : "cultul Hitler" nu exista ! Ceea ce ai mentionat tu probabil ca este neo-nazismul ( doar nu cred ca te`ai referit la cultul personalitatii nu ?  )
Neo-nazismul nu prea mai are practic nimic in comun cu nazismul din al II-lea Razboi Mondial ... neo-nazistii sunt doar niste fanatici . ATAT !
Nazismul se baza pe baza pe o ideologie care in esenta sa parea sa fie perfecta (la fel ca si comunismul - comunismul in forma sa pura avea in primul rand un potential economic si social foarte mare ) ... insa ideile unor oameni au facut ca aceste sisteme politice sa dea gres 


pus acum 16 ani
   
bibescu
Moderator

Din: depĺrtare
Inregistrat: acum 17 ani
Primit raspuns - Topic inchis

_______________________________________
Filme Romanesti facute format DVD de bibescu

#01 - Nunta de piatra (1972)
#02 - Independenta Romaniei (1912)
#04 - Sarutul (1965)
#05 - Un film cu o fata fermecatoare (1966)
#06 - Acordati circumstante atenuante? (1984)
#07 - Mireasa din tren (1980)
#08 - Secretul cifrului (1959)
La filmele romanesti avem CATALOG. Se admite doar un topic pe film.

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la