Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lutsen
Femeie
24 ani
Cluj
cauta Barbat
24 - 48 ani
Forum Romania Inedit / Filme romānesti - Romanian Movies / Trenul Fantoma (1933) Moderat de 80Inanna, Silva, bgl23, bibescu, bronson
Autor
Mesaj Pagini: 1
Hadrianus
VETERAN

Inregistrat: acum 18 ani
Trenul Fantoma (1933)

Sinopsis:
Morrison, un calator caruia curentul i-a zburat palaria, trage semnalul de alarma al trenului astfel incat pasagerii pierd legatura si sunt nevoiti sa petreaca o noapte intr-o gara sinistra, unde pe o ploaie tornetiala, seful statiei povesteste despre strigoii care se plimba pe acolo si despre un tren fantoma care apare in goana si aduce moartea. La miezul noptii seful garii cade mort in mijlocul calatorilor, iar un tren trece in viteza. Morrison, care era de fapt detectiv, descopera ca a disparut cadavrul sefului de gara, care de fapt nu era mort, iar "trenul fantoma" reprezenta legenda cu ajutorul careia niste contrabandisti treceau clandestin arme peste granita.

Ecranizare a piesei cu acelasi nume de Arnold Ridley, aparuta in 1923, si ecranizata de mai multe ori incepand cu 1927. In 1933 studiourile Hunnia au realizat, la Budapesta, doua versiuni, una maghiara si una romaneasca, cea romaneasca fiind regizata de Jean Mihail, cu actori romani.

Distributie:
Gheorghe Storin, Tony Bulandra, Lisette Verea, Marcel Enescu, Dida Solomon-Callimachi, Stroe Atanasiu, Renee Annie, Theodor Paunescu.

regizata de Jean Mihail

Mod edit: File expirate. 12.06.2007


_______________________________________
Salvati invatamantul romanesc!!
O chemare la impiedicarea tratarii plagiatului ca normalitate.

pus acum 18 ani
   
Sword Master
Membru Puf

Inregistrat: acum 17 ani
Multumesc mult pentru acest film!

Este, se pare, cel mai vechi film romanesc postat aici, si unul dintre primele filme thriller facute vreodata. A fost foarte interesant sa-l vad intr-un film pe cel care a dat numele unui din cele mai mari teatre din Romania, Tony Bulandra.


pus acum 17 ani
   
bibescu
Moderator

Din: depårtare
Inregistrat: acum 17 ani
-12.06.2007 - ora 14.39
Link dead.
Cine se ofera sa il posteze?   

----------------------------
-13.06.2007 - ora 13.50

bibescu -18.06.2008 - link dead

)




_______________________________________
Filme Romanesti facute format DVD de bibescu

#01 - Nunta de piatra (1972)
#02 - Independenta Romaniei (1912)
#04 - Sarutul (1965)
#05 - Un film cu o fata fermecatoare (1966)
#06 - Acordati circumstante atenuante? (1984)
#07 - Mireasa din tren (1980)
#08 - Secretul cifrului (1959)
La filmele romanesti avem CATALOG. Se admite doar un topic pe film.

pus acum 16 ani
   
Lucian.Dumi
Membru Gold

Din: Montreal
Inregistrat: acum 17 ani
As putea sa-l postez eu, dar tare mi-e teama ca nu va corespunde calitatea peliculei... daca sunt cereri o fac cu placere.

_______________________________________
Jimmi Hendrix
Era cel mai grozav chitarist al vremii si n-avea nevoie de alta semnatura...NICI...

pus acum 16 ani
   
iordachel
Membru Senior

Din: Germany
Inregistrat: acum 16 ani


Code:

https://rapidshare.com/files/397706152/_1933__Trenul_fantoma.avi



Modificat de iordachel (acum 12 ani)


_______________________________________
... cu placere.

pus acum 15 ani
   
pavelchinezul
Membru Senior

Inregistrat: acum 17 ani
Multumesc, "iordachel"!

pus acum 15 ani
   
sim12345
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
mersi, interesanta ideea unui "thriller" romanesc in 33...

pus acum 15 ani
   
bansaraba
Membru Gold

Inregistrat: acum 16 ani
Nu-i chiar romanesc, ca-i unguresc. Numai ca s-a facut o versiune si in limba romana (printre altele), cu actori romani.

Lisette Verea, care joaca aici rolul lui Mary, va aparea 13 ani mai tarziu in filmul fratilor Marx "O noapte in Casablanca".

Iata ce scria regizorul Jean Mihail in cartea sa "Filmul romanesc de altadata":


După īntoarcerea luca de la Viena, īn 1923, nevăzīnd vreo perspectivă de a realiza aci un film, mă angajasem īn compa­nia teatrală "Bulandra", unde am activat timp de un an şi jumătate, jucīnd adesea īn regia lui Tony Bulandra. Şi iată că, 14 ani rnai tīrziu, avearn să-I dirijez pe fostul meu director Tony Bulandra, īn filmul Trenul fantomă, pe care l-am realizat īn studioul "Hunnia" din Budapesta. Era īn primăvara lui 1933... Liniştea care se abătuse asu­pra producţiei naţionale de filme īncă mai persista... De aproape doi ani nu lucrasem nimic. Īncercări, cīrpeli, dar nici un film...

Şi iată că īntr-o zi sīnt chemat de către direetorul reprezentanţei lui "Metro-Goldwyn", care mă anunţă că doi emisari ai studioului "Hunnia" din Budapesta mă caută pen­tru un film romānesc! Era vorba de a realiza o versiune ro­mānă, paralel cu versiunea maghiară, a filmului Trenul fan­tomă, după o piesă engleză de Rindley, ce se jucase de curīnd cu succes şi la Bucureşti. Filmul, īn versiunea romānă, trebuia īnsă teminat īn două săptămīni, adică īn pauza dintre două pro­ducţii ale studioului. Era un lucru extrem de greu, dar cine mai stătea să se gīndească la asta, cīnd mi se oferea prilejul minunat de a filma din nou, īntr-un studio modern? Īntre­vederea cu cineaştii maghiari s-a terminat repede prin semnarea unui contract.

Scenariul filmului īl scrisese un cunoscut scenarist ma­ghiar, Noti Karoly. Pentru textul versiunii romāneşti am făcut apel la colaborarea draluaturgului Victor Eftimiu. El ne-a īnsoţit la Budapesta şi a rămas alături de noi īn tot timpul realizării filmului, dăruind dialogului o prospeţime şi un interes ce depăşeau originalul. Timpul atīt de măsurat pe care l-am avut pentru pregă­tirea filmului nu mi-a īndăguit să īnjghebez distribuţia aşa cum aş fi dorit-o. Două roluri importante: actriţa Mary şi şeful gării, pe care vroiam să le īncredinţez Elvirei Godeanu şi lui G. Timică, n-au putut fi deţinute de aceşti excelenţi actori, deoarece amīndoi erau reţinuţi tocmai īn acea peri­oadă de activitatea lor teatrală. Īn sfīrşit, cu o echipă artistică īn fruntea căreia se aflau Tony Bulandra şi G. Storin, am păşit pragul marelui studio maghiar şi am pornit la realizarea acestui film, care m-a pa­sionat, pentru că avea un subiect nou, neobişnuit īn tema­tica producţiilor noastre de pīnă atunci — un film poliţist.

Īmi amintesc că studioul maghiar avea īncă de pe atunci instalaţii moderne, că aparatele de filmat şi cele de īnregis­trare sonoră erau de cea mai recentă fabricaţie, că personalul "de meserie" — cum se spune — era disciplinat şi muncitor. Prezenţa maeştrilor scenei romāneşti Tony Bulandra şi Gh. Storin īn faţa aparatului de filmat a stīrnit admiraţia, atīt a personalului de pe platoul de filmare, cīt şi a actorilor şi a regizorului versiunii maghiare, Ludovic Lazar. Colaborarea mea cu aceşti doi mari actori īmi răscoleşte īn amintire unda unei calde recunoştinţe si mă face să verific adevărul că un artist, cu cīt ajunge, prin forţa talentului său, pe o treaptă mai īnaltă a artei, cu atīt e mai disciplinat, cu atīt e mai răbdător īn muncă, cu atīt e mai pasionat şi gri­juliu pentru creaţia lui...

Tony Bulandra! Nu pot uita vocea lui admirabilă, vocea aceea plină, sonoră, cu inflexiuni ademenitoare, cu vibraţiuni profunde, care bubuia ca o furtună sau unduia ca un zefir ce tulbură oglinda unei ape... Toată măiestria regizorului, toată frumuseţea decorului nu mai valorau nimic atunci cīnd Tony īmbrăca haina marchizului de Priola, costumul lui Prometeu sau fracul lui Kean ! Dar cum să fac bilanţul unei atīt de bogate activi­tăţi teatrale, a acelui impresionant număr de roluri, īn care Tony Bulandra a īntruchipat suferinţele şi dragostea omului, speranţele şi triumful lui? A juca īnsă īn film era pentru el un lucru nou. Căci a juca film īnseamnă a juca īntr-o lume īn care actorul e asediat de pretutindeni de probleme tehnice, de care nu poate scăpa. Din momentul cīnd apare pe platoul de filmare mersul lui e limitat ca īntr-o cuşcă, distanţa mişcării e īnsemnată cu creta, vocea īi este controlată prin microfon iar imaginea lui nu poate fi văzută decīt atunci cīnd respectă limitele prescrise. Dar Tony nici īn film nu s-a dezminţit! El se mişca īn faţa aparatului de filmat cu siguranţa şi experienţa unui vechi şi experimentat actor de cinematograf!

[...]

Acţiunea filmului Trenul fantomă se petrecea īn America, īntr-o gară pierdută, uitată de Dumnezeu la o frontieră... Un expres trece īn goană...
Unui călător, care priveşte distrat şi visător prin fereastra vagonului, īi ia vīntul pălăria de pe cap. Desperat că şi-a pierdut-o, el trage semnalul de alarmă. Trenul se opreşte. Că­Iătorii, nedumeriţi şi neliniştiţi un moment, urmăresc cu privirea pe curiosul călător care aleargă īn căutarea păIăriei. Īn sfīrşit, trenul porneşte din nou, dar cīnd ajunge la staţia de legătură se constată că garnitura plecase īntre timp. Spre desperarea lor, călătorii sīnt astfel obligaţi să ră­mīnă o noapte īn această gară, pīnă la trecerea trenului următor. S-a īntunecat de-a binelea şi o ploaie torenţială īncepe să cadă. Toată lumea se refugiază īn sala de aşteptare. Şeful sta­ţiei, un om straniu, le vorbeşte despre blestemul ce apasă asupra acestei gări noaptea, strigoii vin aci să se plimbe, iar un tren fantomă trece īn goană. "Cine vede trenul fantomă, moare". Călătorii īl ascultă, īngroziţi.

Un ceas bate ora 11... Deodată, uşa sălii se deschide şi şeful staţiei cade mort īn mijlocul călătorilor. Apoi se aude un ţipăt sfīşietor şi o femeie nebună, cu privire halucinată, intră ca o furtună īn sala de aşteptare şi se repede la unul din călători — un doctor — pe care īl imploră s-o scape, pentru că aude zgomotul trenului fantomă, pe care īl conduce moar­tea şi care se apropie din ce īn ce mai mult... Nimeni dintre cei de faţă nu vrea să creadă că ar fi posi­bile asemenea absurdităti. Dar un şuierat de locomotivă īi īngheaţă. Un tren trece, năpraznic. Fantome bizare se zăresc prin dreptul ferestrelor, mīini nevăzute sting luminile, uşile trosnesc din ţīţīni şi se deschid singure... Fiecare zgomot mă­reşte groaza călătorilor. Singur Moresson, călătorul care īşi pierduse pălăria, e calm şi face glume. Şi cum, īntre timp, cadavrul şefului gării dispăruse din sală, Moresson — care e de fapt un detectiv — īncepe să-şi dea seama că aici se pe­trece īntr-adevăr ceva "necurat". Asa că īn momentul cīnd doctorul vrea să părăsească sala de aşteptare, Moresson, sub ameninţarea revolverului, īl opreşte.

Acum misterul īl pasionează din ce īn ce mai mult şi vrea să-I lămurească. Bănuiala lui prinde contururi precise. "Tre­nul fantomă", nu e decīt un tren īncărcat cu arme, pe care nişte contrabandişti, ai căror complici sīnt aici īn sala de aşteptare, vor să-I trimită peste frontieră. Şi ducīnd pīnă la capăt, sub īnfăţişarea de călător naiv, jocul său dublu, Moresson prinde contrabandiştii şi spulberă, cu acest prilej, şi legenda gării cu Trenul fantoma...

Interpreţii filmului au depus o muncă uriaşă, pe nerăsu­flate, pentru a duce filmul la bun sfīrşit īn scurtul tirnp de care dispuneam. Făceam pauză doar o jumătate de ceas, pen­tru masa de prīnz, şi apoi lucrul continua pīnă noaptea tīr­ziu. Prin dragostea lor de muncă, ei m-au ajutat să termin filmul chiar īnainte de termenul fixat. Īn zorii celei de a un­sprezecea zi de lucru, după ce am filmat ultimele planuri ale unei scene dintre Tony şi Storin, maşiniştii şi electricienii maghiari care au lucrat cu noi au apărut cu braţele īncărcate cu liliac īnflorit, pe care l-au depus īn mīinile celor doi in­terpreţi...

Atīt Tony Bulandra cīt şi G. Storin — acest mare actor a cărui personalitate produce şi astăzi o atīt de covīrşitoare im­presie asupra tinerilor actori — au uimit prin interpretarea lor pe toţi tehnicienii studioului. Şi simpatia acestor oameni s-a arătat fără rezerve şi faţă de ceilalţi interpreţi: Dida So­lomon-Calimachi, actriţa cu temperament clocotitor, exce­lenta comediană Renee Annie, Marcel Enescu, Lisette Verea, Stroe Atanasiu şi Theodor Păunescu.

Fotografia filmului a fost semnată de operatorul-şef al studioului "Hunnia", Ştefan Eiben, un artist al umbrei şi luminii, care prin imagini de contrast, cu detalii temeinic studiate, a scos īn evidenţă īn mod pregnant atmosfera de groază a acţiunii. Īnregistrarea sonoră, cu aparatele "Tobis-Klang", a fost fă­cută īn perfecte condiţiuni de către inginerul Francisc Lohr.

Premiera fimului Trenul fantomă a avut loc la cinemato­grafele "Capitol" şi "Roxy" la 11 septembrie 1933. Consecvent aceluiaşi principiu de a lăsa pe alţii să judece rezultatele muncii mele, citez — din aprecierile făcute asu­pra acestui film — numai un singur pasaj, cules din cronica publicată de ziarul "Voinţa": "Trenul fantomă a fost zămislit īn condiţiuni de o vitregie īnspăimīntătoare, īn mai puţin de zece zile, cu un subiect static de la care trustul comanditar nu vroia să abdice sub nici un pre­text şi cu o interpretare asupra căreia regizorul n-a putut for­mula nicio sugestie. Şi totuşi, filmul, fără să fie un cap de operă, a marcat īn evoluţia noastră cinematografică o etapă asupra căreia insistenţele s-ar fi cuvenit să fie mai frecvente şi mai sin­cere."  (27 noiembrie 1933. Lorin Firu: "Un regizor despre care ar trebui să se vorbească mai mult şi mai bine")


Modificat de bansaraba (acum 15 ani)


_______________________________________
Atentie: Pentru fisierele urcate pe Rapidshare.de s-ar putea sa nu se vada codul de trei litere daca navigati cu Firefox. Incercati cu Internet Explorer sau altceva.

pus acum 15 ani
   
valldryy
Membru Puf

Inregistrat: acum 15 ani
multumesc

pus acum 15 ani
   
mihaella
Membru Puf

Inregistrat: acum 15 ani
sunt binevenite aceste filme.un film aa de vechi nu am vazut si abia astept sa-l urmaresc.multumesc!

pus acum 15 ani
   
snuhmcsnort
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Could someone please re-post this movie? Unfortunately all of the link are dead. Thanks!

pus acum 13 ani
   
kbill
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Da am testat si eu si nu merg linkurile.

pus acum 13 ani
   
kbill
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Multumesc

pus acum 13 ani
   
bronson
Moderator

Inregistrat: acum 13 ani
Trenul fantoma (1933)



Morrison, un calator caruia curentul i-a zburat palaria, trage semnalul de alarma al trenului astfel incat pasagerii pierd legatura si sunt nevoiti sa petreaca o noapte intr-o gara sinistra, unde pe o ploaie tornetiala, seful statiei povesteste despre strigoii care se plimba pe acolo si despre un tren fantoma care apare in goana si aduce moartea. La miezul noptii seful garii cade mort in mijlocul calatorilor, iar un tren trece in viteza. Morrison, care era de fapt detectiv, descopera ca a disparut cadavrul sefului de gara, care de fapt nu era mort, iar "trenul fantoma" reprezenta legenda cu ajutorul careia niste contrabandisti treceau clandestin arme peste granita.
Ecranizare a piesei cu acelasi nume de Arnold Ridley, aparuta in 1923, si ecranizata de mai multe ori incepand cu 1927. In 1933 studiourile Hunnia au realizat, la Budapesta, doua versiuni, una maghiara si una romaneasca, cea romaneasca fiind regizata de Jean Mihail, cu actori romani.

Thriller
Regia: Jean Mihail, Ludovic Lazar
Distributia: Tony Bulandra, Gheorghe Storin, Lisette Verea, Stroe Atanasiu, Renne-Annie, Dida Solomon-Calimachi, Marcel Enescu, Th. Paunescu







TVRip
Format                           : AVI
FileSize/String                  : 456 MiB
Duration/String                  : 1h 10mn
OverallBitRate/String            : 900 Kbps

Video
Format                           : MPEG-4 Visual
BitRate/String                   : 714 Kbps
Width/String                     : 384 pixel3
Height/String                    : 288 pixel3
DisplayAspectRatio/String        : 4:3
FrameRate/String                 : 25.219 fps3
Resolution/String                : 8 bit3

Audio
Format                           : PCM
BitRate_Mode/String              : CBR
BitRate/String                   : 176.4 Kbps
SamplingRate/String              : 11.025 KHz
Resolution/String                : 16 bit3


_______________________________________
Respectul este un cuvānt care nu spune nimic şi cel mai des trebuie cāştigat .
Respectul este atitudinea bunelor raporturi de colaborare si iubire practica, fata de cei mici, fata de cei egali si fata de cei superiori,
A avea respect pentru cineva este similar cu a-l pretui pe el ca persoana, gandurile sale, sentimentele.

pus acum 12 ani
   
betzulia
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 14 ani



TVRip:

Code:

http://pastebin.com/uU68tQhU



Modificat de betzulia (acum 11 ani)


_______________________________________
Just...retired

pus acum 12 ani
   
betzulia
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 14 ani
Update la link-uri.

_______________________________________
Just...retired

pus acum 11 ani
   
senatorul
Membru Junior

Inregistrat: acum 9 ani
se poate reposta?
multumiri anticipate


pus acum 9 ani
   
oblio
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani


Server1:

Code:

http://www33.zippyshare.com/v/80139396/file.html
http://www31.zippyshare.com/v/92380888/file.html
http://www27.zippyshare.com/v/43019581/file.html

Server2:

Code:

http://uptobox.com/j05wkzstnfy1

Server3:

Code:

http://ulozto.net/xeENR2EG/trenul-fantoma-1933-tvrip-avi



_______________________________________
Pentru extragere arhive folositi 7-Zip
Pentru download multiplu si fara coduri captcha de pe ulozto.net, folositi FreeRapid Downloader
Fisierele mele pe uptobox: link Pe uptobox puteti vedea filmele si online daca apasati "Create streaming link"

pus acum 9 ani
   
MichneaR
Membru Senior

Din: De pretutindeni
Inregistrat: acum 14 ani
Multam fain, oblio. 

_______________________________________
Nu mor caii cand vor cainii.

pus acum 9 ani
   
senatorul
Membru Junior

Inregistrat: acum 9 ani
multumiri lui oblio pentru film

pus acum 9 ani
   
raganar
MEMBRU VIP

Din: Codlea
Inregistrat: acum 16 ani



_______________________________________
Nu lasa pe maine ce poti face astazi, lasa pe poimaine ca poate nu mai e nevoie sa-l faci.
Micul fara mustar e ca barbatul fara femeie.

pus acum 3 ani
   
rolandk
MEMBRU VIP

Din: Montreal
Inregistrat: acum 16 ani
Multumiri!

_______________________________________
Ramane cum am stabilit!

pus acum 3 ani
   
rolandk
MEMBRU VIP

Din: Montreal
Inregistrat: acum 16 ani
Multumiri!

_______________________________________
Ramane cum am stabilit!

pus acum 2 ani
   
marianvo
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 15 ani


trenul fantoma (1933)

42.4KB


pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la