Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Briji la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bihor
cauta Barbat
24 - 48 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Katherine Neville Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani
════  TOPIC ÎNREGISTRAT  ════
Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.


   


  Katherine Neville s-a născut în 1945, în Midwest, iar copilăria ei stă sub semnul mitului şi al poveştilor, al fascinaţiei faţă de alte culturi, inclusiv cea amerindiană. Copil fiind, îşi doreşte să devină scriitoare, iar de la opt ani începe să scrie. Dar literatura mai are mult de aşteptat... După colegiu, pleacă la New York şi studiază o disciplină nouă, cu evoluţia cea mai spectaculoasă - informatica.
  Viaţa profesională se derulează în jumătate din teritoriul statului american, în ţări de pe trei continente: director pe probleme de informatică în domeniul economiei (transport, energie), consultanţă internaţională, piaţă financiară, bursă de valori. O preocupă arta şi literatura africană, lucrează ca model, fotograf şi pictor în publicitate. Romanele ei – „Opt" („The Eight", 1988), continuat de „Focul" („The Fire", 2008), „Cercul Magic" („The Magic Circle", 1998) şi „Risc calculat" („A Calculated Risk" , 1992) creează o modă: thriller esoteric şi financiar.


pus acum 8 ani
   
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani


  Katherine Neville – Opt

Versiune: 1.0
Traducere: Gabriel Stoian
Editura: RAO
An de apariție: 2007


  DjVu + Docx + Epub + Mobi

  Romanul „Opt" a fost publicat la noi după aproape douăzeci de ani de la apariţie, între timp a fost tradus în 40 de limbi şi citit în peste 80 de ţări, iar ziarul spaniol El Pais l-a plasat în topul celor 10 cărţi ale tuturor timpurilor. Romanul are o poveste complicată şi erudită ce se petrece pe două planuri, prezent şi trecut, investigând o societate secretă ce modelează istoria modernă a lumii de la Revoluţia Franceză din 1789 la embargoul petrolului din 1970.
  Acţiunea are în centru povestea unui joc de şah, setul Montglane, primit în dar de Carol cel Mare de la mauri. Piesele şi tabla de şah, învelitoarea lui au valoare materială (piesele sunt din aur şi pietre preţioase) şi magică (toate au inscripţii într-un cod secret, descifrate, conferă putere universală. Îngropate într-o mănăstire, cu taina trecută de la o stareţă la alta, ele se află în pericol să iasă la lumină în timpul sângeros al Revoluţiei Franceze, dar călugăriţele îşi împlinesc misiunea: le împrăştie şi le ascund.
  Subiectul curge în zigzag între prezent şi timpuri trecute, între pasionaţii jocului de astăzi (Catherine Velis - o tânără expertă în informatică şi pasionată de şah, Lily - o jucătoare pătimaşă, prinse în vârtejul unor fapte stranii, cu o prezicătoare şi agenţi secreţi) şi cei din trecut. Firele căutării duc de la Richelieu la Voltaire, de la Frederick cel Mare la Ecaterina cea Mare şi la Napoleon Bonaparte, de la Euler la Bach, de la poeţii Wordsworth şi Blake la Newton. Se prind în ţesătura lor ţări şi oraşe: Parisul devastat de Revoluţie şi Veneţia, Rusia ţaristă şi Corsica, New York şi Algeria etc.
  „Opt" a deschis şirul romanelor ce reuşesc să fie veritabile minienciclopedii de istorie şi geografie secretă, de tradiţii esoterice, semnate de Theodor Roszack şi Ian Pears, Arturo Perez-Reverte şi Matilde Asensi. Amintesc doar autorii ale căror prime thrillere esoterice au apărut înainte de faimosul Cod... al lui Dan Brown şi, ca valoare literară, îl depăşesc.

Modificat de Cleo2001 (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
Cleo2001
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani


  Katherine Neville – Focul

Versiune: 1.0
Traducere: LINGUA CONNEXION
Editura: RAO
An de apariție: 2013

  DjVu + Docx + Epub + Mobi


Apărut în 2008, după douăzeci de ani de la bestsellerul „Opt”, romanul „Focul”  duce înainte şi înapoi aventura senzaţională începută în prima carte, de căutare unui joc de şah de-a lungul secolelor şi continentelor.
Catherine Velis şi Alexander Solarin au încercat zadarnic s-o ţină pe fiica lor, Alexandra, departe de şah. Jocul îi duce pe tată şi fiică în Rusia, de aici încep misterele: partida pierdută de fetiţă, moartea tatălui, retragerea mamei în Colorado. Şi reapare balansul între două timpuri, din primii ani ai secolului XXI cu întâmplări ce ţin de tradiţia şamanică încă vie în Siberia, la primele decenii ale secolului al XIX-lea, apar ca personaje două personalităţi de la capetele Europei, Lord Byron şi Ali Paşa din Ianina, legaţi prin iubirea pentru aceeaşi femeie, frumoasa Vassiliki, împărţind grijile pentru aceeaşi fiică, Haidée.   
Ca şi „Opt”, romanul „Focul” este un labirint al secretelor istoriei, dezvăluind ce ascunde mişcarea Carbonarilor, numiţi Aprinzătorii de cărbuni, ca şi ale diferitelor religii şi credinţe, cum reiese din legătura dintre cenuşă, ospăţ şi foc. Erudiţia autoarei este copleşitoare, pătrunzând în zone de cunoaştere magică şi mistică înconjurate de tăcere, cum este Bagdadul şi tradiţia sufită, ori chiar necuprinsa Rusie, cu şamanii şi practicile lor de tămăduire a sufletului şi a trupului, în alchimie. Cele trei părţi ale romanului au ca titluri cele trei etape de obţinere a Pietrei Filosofale: Nigredo, Albedo şi Rubedo.


pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la