Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sanda_21 pe Simpatie.ro
Femeie
21 ani
Alba
cauta Barbat
23 - 57 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [S] David R. Hawkins, M.D., Ph.D. Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
ibu
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
David R. Hawkins, M.D., Ph.D.


   

    01. Putere vs forta :
   
    Pentru prima data in istoria intelectuala a Occidentului, autorul acestei carti arata ca lumina rece a stiintei nu face decat sa confirme ceea ce misticii si sfintii au spus intotdeauna despre Sine, Dumnezeu, si adevarata natura a realitatii. Aceasta viziune asupra vietii, esentei si divinitatii prezinta o imagine a relatiei omului cu universul. Este o perspectiva unica prin faptul ca satisface atat sufletul, cat si ratiunea. Va stau la dispozitie aici multe fructe intelectuale si spirituale, dar inca si mai multe le puteti oferi voi insiva.
           
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       

       
       

    02. Realitatea, spiritualitatea si omul modern
       
     In ultimele decenii, desi progresele tehnologice au fost mentinute in centrul atentiei publicului, a avut loc si o evolutie progresiva a constiintei umane insesi, care s-a manifestat mai degraba ca o dezvoltare subita, la toate nivelurile sale. Aceasta schimbare benefica si extrem de profunda, care a aparut la sfarsitul anilor ' 80, nici macar nu a fost sesizata de lumea in ansamblul ei, desi a fost descoperita si demonstrata prin noua metodologie a studierii constiintei, care a facut descoperirea fundamentala a modului de a deosebi adevarul de falsitate si esenta de aparenta. si mai surprinzator este faptul ca aceasta metodologie poate identifica si chiar calibra un nivel specific al adevarului sau printr-o simpla scala de calibrare exponentiala de la 1 la 1.000, care include toate posibilitatile de cunoastere in domeniul uman — si chiar dincolo de acesta. Dupa cum se poate observa printr-o simpla analiza si ob-servare, suferintele omenirii, atat in prezent, cat si de-a lungul istoriei (cu exceptia dezastrelor naturale), se datoreaza in pri-mul rand incapacitatii omului de a deosebi adevarul de falsitate, realitatea de iluzie, perceptia de esenta si parerea de realitatea verificabila. Astfel, descoperirile cercetarii asupra constiintei au oferit o noua paradigma, din care se poate reevalua intreaga conditie umana de-a lungul unor mari perioade de timp, deoa-rece scala a asigurat un context si o paradigma extinse, care au inclus, in mod simultan, atat taramul linear, cat si pe cel nelinear.
           
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

    03. Sinele: Realitate si subiectivitate
       
    „Sinele: Realitate şi Subiectivitate” concluzionează prezentarea unei de mult prezise înaintări în cunoaşterea umană. Explică şi descrie substratul şi esenţa conştiinţei aşa cum a evoluat de la prima apariţie ca viaţă pe Pământ şi până la formarea egoului uman, şi mai departe, transcendenţa ego-ului către Realiatea Iluminării şi Prezenţa Divinităţii.
    Pe o scară de referinţă a nivelelor conştiinţei care calibrează nivelul adevărului de la 1 la 1000,Putere versus Forţă calibrează la 850, Ochiul Sinelui la 980 iar volumul final al acestei trilogii,Sinele, calibrează la 999,8.
    Claritatea nemaiîntâlnită şi luciditatea cu care este prezentat acest subiect atât de special facilitează înţelegerea cititorului.
    Unii oameni simt prezenţa Dr. Hawkins ca fiind prezenţa unui Bodhisattva. Un Bodhissatva lucrează pentru a depăşi imperfecţiunile la nivelul Pământului şi lucrează cu civilizaţia ca un întreg, eliminând balastul care nu ne serveşte,  sporind ceea ce avem nevoie pentru ne întări.
    In prezentarea sa, Dr. Hawkins descrie stări avansate de conştiinţă şi calea către iluminare. Natura conştiinţei este descrisă în termeni care recontextualizează şi simplifică procesul spiritual. Realitatea nonlineară a iluminatului este prezentată astfel încât să poată fi înţeleasă de mintea raţională.
    Această expunere a stării iluminării este atât unică, cât şi explicită, neascunzând sub masca unor generalităţi spirituale nimic din particularităţile iluminării, aşa cum întâlnim în stilul lucrărilor clasice spirituale tradiţionale. Analizând natura de bază a gândirii umane şi structura ego-ului însuşi, Dr. Hawkins pune la dispoziţia oricui cheia pentru a trecerea dincolo de ultima barieră întru avansarea civilizaţiei şi ştiinţei; el detaliază modul în care oricine poate să rezolve pentru sine una cele mai importante dileme ale omenirii, cum să determine pe loc adevărul de falsitate din orice afirmaţie sau fapt. Apoi explică şi descrie procesul înaintării către potenţialul ultim.
    In cazul cărţii de faţă, asa cum s-a întâmplat şi prin citirea volumelor Putere versus Forţă şi Ochiul Sinelui, nivelul conştiinţei cititorului cunoaşte o creştere măsurabilă prin simpla expunere la subiectele abordate, ce sunt prezentate în câmpul puternic al contextului.
    Conflictul este rezolvat în chiar mintea studentului prin intermediul unei recontextualizări care soluţionează dilema. Neînţelegerile şi adversitatea pot fi rezolvate prin identificarea poziţionalităţilor eului, ceea ce constituie fundamentul suferinţei umane.
           
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

    04. Ochiul Sinelui, de care nimic nu se poate ascunde
       
    Ochiul Sinelui
    - descrie si explica starile avansate de constiinta, precum si calea carte Iluminare. Include dialoguri cu stundenti in spiritualitate din lumea intreaga, atat incepatori, cat si avansati.
    - natura constiintei este descrisa in termeni ce recontextualizeaza si simplifica procesul spiritual insusi, realitatea non-lineara a starii iluminate, facand posibila intelegerea ei de carte mintea rationale.
    - aceasta prezentare a starii de iluminare este unica si explicita, astfel ca iese din clasicele tipare ale expunerilor spirituale traditionale, neascunzand nimic din particularitatile procesului de iluminare.
    Cititorul cu o minte stiintifica va fi multumit pentru ca, pentru prima data suet prezentate si metodele de verificare a realitatii spirituale, respectandu-se modelul obiectiv, replicabil al masuriatorilor bazate pe o evidenta fiziologica derivata.
    Dace Putere versus Forta calibra la 850, Ochiul Sinelui este mai avansata si calibreaza la o valoare de adevar de 980. Cea de-a treia carte a doctorului Hawkins, Sinele: Realitate si Subiectivitate calibreaza la 999,8. (Cartea va aparea anul viitor la Editura Cartea Daath)
    Ochiul Sinelui (care calibreaza la 980) este mai avansata decat Putere versus Forta (care calibreaza la 850) si dezvaluie chiar miezul procesului spiritual al starii Iluminarii.
    Puterea intrinseca a informatiilor oferite in aceasta senzationala carte este autosuficienta pentru a eleva constiinta cititorului.
    Ochiul Sinelui este o lucrare senzationala care dizolva barierele dintre cunoscut si necunoscut, dintre stiinta si spiritualitate, dintre paradigma lineara newtoniana a eului si realitatea nonlineara a iluminari. Odata cu descompunerea sinelui, spare Sinele stralucitor si reveleaza adevarata identitate.
    În recunoasterea contributiei pe care a adus-o umanitatii, Doctorul Hawkins a fost immobilat, devenind Cavaler al Ordinului Suveran al Ospitalierilor Sf. Joan din Ierusalim (fondat in anul 1077), Ceremonia a fost oficiata de catre Printul de coroana Valdemor al Danemarcei, la Seminarul Teologic din San Anselmo, in luna octombrie 1995.
    De asemenea, in septembrie 2000, la Seul, i-a fost facuta onoarea de a fi numit „Tae Ryoung Sun Kak Tosa" (ceea ce se poate traduce ca Suflet Mare, Invatator de frunte, Cel Mai Mare Invatator al Cali Iluminarii).
           
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       



       

    05. Vindecare si recuperare

    "Toate bolile sunt fizice, mentale si spirituale, iar nivelurile cele mai inalte ale vindecarii sunt consecinta adresarii simultane celor trei domenii, intelegand ca fiecare dintre ele are o importanta egala. Intentia si contextualizarea spirituala sporesc rata raspunsurilor pozitive la tratamentul medical. Totusi, intrinsec conditiei umane, exista limitari, datorate design-ului evolutiei, dintre care unele pot fi transcense, iar altele nu. Prin urmare, speranta si credinta trebuie sa fie acompaniate de predarea si acceptarea unei vointe mai inalte. Dupa cum a fost validat in urma cercetarii noastre, viata nu poate fi distrusa. Nu poate decat sa-si schimbe expresia de la o realitate fizica lineara limitata Ia realitatea spirituala non-lineara nelimitata."
    "Toti suntem asaltati de crize majore ale vietii intr-un moment sau altul, dar cati dintre noi stiu cum sa se descurce cu moartea, divortul, separarea, desfigurarea, ranirea, accidentul, cataclismul si toate aceste evenimente grave ce au ca rezultat o tulburare emotionala? Ce tehnici pot fi utilizate pentru a ne descurca cu aceste experiente?"
    "Este surprinzator ca singurul lucru care trebuie gestionat in cadrul acestor evenimente catastrofale este energia emotiilor. Daca studiem experienta, observam ca nu evenimentul care s-a petrecut sau despre care credem ca s-a petrecut in lume este problema, ci felul in care ne simtim noi fata de el. Cui ii pasa de fapte? Ele nu inseamna nimic in si prin sine. Ceea ce conteaza este reactia emotionala la acestea. Faptul, evenimentul in sine este doar un fapt, un "nimic". Felul in care "simtim" despre acel fapt este singurul lucru pe care trebuie sa-I rezolvam in toate evenimentele de viata."
    "Sunt oameni care au fost implicati in cercetare spirituala si in cercuri metafizice multi ani si totusi, nimic nu s-a schimbat in vietile lor. Au aceleasi boli si probleme, viata lor personala este la fel. Nu au avut niciuna din experientele adevarului interior despre care aud vorbindu-se. Oare de ce? Cand viata le aduce aurul in fata, aceasta sansa extraordinara, atunci este momentul sa transforme cunoasterea spirituala in realitate. Este timpul transformarii, momentul in care pot face un salt in constiinta. Acestea sunt momente de aur."
           
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       



       

    06. Adevar versus falsitate
       
    Adevarul, ca si imaginile de pe Marte, este un fd de carte Rorschach in care oamenii isi proiecteazii iluziile si mentatiile for fanteziste.
    Pentru prima oars in istoria omenirii, si doar in ultimul deceniu, a aparut o stiinta a Adevarului care ne aduce posibilitatea discernerii adevarului de fats.
    Stiinta constiintei a relevat faptul ca gradele de adevar reflectate sunt in concordanta cu nivelurile calibrate ale constiintei pe o scare de la 1 la 1000. Cand acest test de verificare a adevarului a lost aplicat asupra mai multor domenii din societate (lime, arte, politics, muzica, sociologie, religie, teorii stiintifice, spiritualitate, filosofie, viata cotidiana americana si a altor tall din lume) rezultatele au lost uluitoare.
    Autorul impartaseste in aceasta carte lucruri taioase precum lama de cutit, pe care cititorul le poste verifica aplicand tehnica simple, instantanee, si care, precum hartia de turnesol, it va ajuta sa diferentieze adevarul de raisin doar cateva secunde.
    Adevarul si Realitatea, dupe cum atirma autorul, nu an secrete. Tot ceea ce exists acum sau a existat in trecut, chiar $i numai un gaud, este identificabil si calibrabil pentru totdeauna din campul omniprezent al insasi Constiintei.
    Odata cu lecturarea cartilor Putere versus Forta (nivel calibrat 850), Ochiul Sinelui (nivel calibrat 980) sau a cartii Sinele:Reatitate si Subiectivitate (nivel calibrat 999), nivelul de constiinta al cititorului creste, acest lucru find masurabil, ca o consecinta a simplei expuneri la acest material, prezentat din campul catalitic si puternic at contextului.
    Conflictul este rezolvat inauntrul mintii cititorului eu ajutorul recontextualizarii care rezolva dilema. Adversitatea si impotrivirea sunt rezolvabile prin identificarea pozifionalitatilor egoului, ceea ce reprezinta baza suferintei umane.
    David R. Hawkins, M.D., Ph..D este directorul Institutului pentru Cercetari Spirituale Avansate. Este o autoritate larg recunoscuta in domeniul cercetarii constiintei si al spiritualititii. Scrie si preda totul dintr-o perspective unica, aceea a unui doctor clinician cu experienta, om de stiinta si mistic. A lost numit cavaler si a primit onoruri si multe titluri prin toata lumea. In Who's Who in the World sunt detaliate toate activitatile sale. Dr. Hawkins a sustinut conferinte si seminarii in universitati precum Harvard, Oxford si altele, precum si grupurilor spirituale de la WestminsterAbbey si Notre Dame, darsi la manastiri catolice, protestante si budiste. Viata sa este devotata evolutiei spiritu ale a omenirii.
           
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       

       
       
       

    07. Dizolvarea egoului, realizarea sinelui
       
    Lumea egoului este ca o sală a oglinzilor în care el rătăceşte pierdut şi confuz, hăituit de imaginile care se succed dintr-o oglindă în alta. Viaţa omenească se caracterizează prin încercări şi greşeli interminabile, în timp ce încerci să ieşi din labirint. Câteodată, pentru mulţi oameni; probabil pentru cei mai mulţi dintre ei, camera oglinzilor devine o casă a ororilor, în care răul devine tot mai puternic. Singura cale de a scăpa din rătăcirea ocolitoare este căutarea adevărului spiritual.
    Cum poate cineva să traverseze tărâmul spiritual, pentru a trece dincolo de suferinţă şi pentru a trăi experienţa păcii şi a iubirii lui Dumnezeu, pentru a transcende iluzia şi a atinge starea de iluminare?
    În această selecţie de fragmente inspiratoare din lucrările lui David , R. Hawkins, cititorului i se reaminteşte natura iluzorie a egoului, dar şi căile directe de ieşire din capcanele întinse de acesta.
    Această ediţie de buzunar îi este anume destinată căutătorului spiritual contemporan aflat pe această cale şi reprezintă o călăuză pe. care aspirantul la găsirea adevărului, se poate bizui.
           
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       

       
       

    08. Transcenderea nivelurilor conştiinţei
       
    Scopul lucrărilor anterioare a constat în explorarea şi explicarea unei noi tehnici de cercetare bazate pe conştiinţă, respectiv aplicarea ei în toate domeniile vieţii, incluzând experienţele şi înţelegerile de natură spirituală. A urmat în mod natural dezvoltarea unei ştiinţe pragmatice şi clinice a adevărului, ce putea fi folosită ca o busolă în vederea ghidării nesfârşitelor căutări umane ale adevărului. După cum am descris şi în studiile anterioare, dată fiind structura ei intimă, mintea umană e incapabilă să discearnă adevărul de falsitate, acesta fiind un fapt de care omenirea este conştientă în mod dureros. Preţul acestei ignorante şi limitări s-a dovedit enorm: nu doar indivizi izolaţi, ci şi întregi civilizaţii au traversat numeroase perioade de agonie, suferinţă şi moarte.
    Nivelele conştinţei vor fi examinate în special pentru folosul studentului spiritual, al devotatului, precum şi al persoanelor integre interesate de autoîmbunătăţire. Prin analizarea diferitelor obstacole şi nivele ce trebuie depăşite, unele principii ce sprijină evoluţia spirituală se dovedesc a fi autorevelatoare.
    Prin urmare, lucrarea de faţă este mai degrabă un manual practic decât o analiză comprehensivă, asa cum a fost în cărţile anterioare (de exemplu, Secţiunea întâia din Adevăr vs Falsitate). Dar, deşi au fost prezentate şi în lucrările anterioare, principiile fundamentale vor fi reluate din nou. Prin urmare, materialul pe care-l ţineţi în mâini se adresează şi căutătorilor frustraţi, care, deşi au citit totul şi au fost peste tot, asistând la tot felul de se-minarii, constată că efortul lor e zadarnic ("Mintea e asemenea unui burete; a absorbit toate informaţiile, dar eu sunt tot în acelaşi loc" ).
    Deoarece nivelele inferioare ale conştiinţei sunt cele mai dureroare şi mai dificil de îndurat, mi se pare cel mai potrivit să începem analiza noastră de la baza scării conştiinţei, chiar cu ele. Trebuie spus însă că, deşi sunt cele mai dureroase, acest lucru nu înseamnă că sunt şi cele mai dificile de depăşit. Ba chiar dimpotrivă: însăşi suferinţa indusă de aceste nivele inferioare se constituie într-un motiv puternic de a le depăşi, pentru a găsi alinare.
    În procesul depăşirii nivelelor conştiinţei, importanţa voinţei umane este subliniată mereu şi mereu, deoarece constituie cea mai relevantă funcţie a lucrării spirituale. Putem spune chiar că voinţei i s-a dat prea puţină atenţie în comparaţie cu uriaşa ei importanţă, căci voinţa reprezintă de fapt o invitaţie adresată intervenţiei Divine.
           
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
       


       

    09. Descoperirea prezenţei lui Dumnezeu - non-dualitatea devoţională
       
    Această a şasea carte dintr-o serie progresivă construită de autor finalizează şi clarifică mai departe adevărata natură şi esenţa stării denumite "iluminare". Cu toate că pentru explicarea şi contextualizarea sa este necesară o cercetare a conştiinţei, această carte este în primul rând un manual pentru devoţii spirituali serioşi, revelînd informaţii cunoscute doar acelora care au transcens eul pentru a atinge Realizarea Divină. Aceasta este calea interioară ce duce de la sine la Sine, iar descrierile stărilor progresive sunt dedicate iluminării cititorului.
    Stările subiective ale misticului au prezentat un mare interes dintotdeauna dar, din punct de vedere istoric nu au fost niciodată clarificate într-un asemenea grad precum sunt prezentate în această semiautobiografică lucrare care oferă şi mijloacele prin care să identificăm rara apariţie a acestora, astfel fiind descrisă esenţa caracteristicilor Adevărului Spiritual.
    Golită de doctrina ecleziastică sau sistemele de credinţă religioasă, pura esenţă a Adevărului Spiritual este revelată în puritatea sa cu o claritate nemaiîntâlnită. Devine clar că pentru "a cunoaşte" cu adevărat este "a fi" mai degrabă decât "a şti despre". Motivul pentru care toate cărţile Dr. Hawkins încep şi se încheie cu Gloria in Excelsis Deo! devine evident.
           
        Download link - DOCX: AiCi
        Download link - ePub: AiCi
        Download link - PDF: AiCi
       

       
    ... se va actualiza

Modificat de ibu (acum 2 ani)


pus acum 6 ani
   
vpaska
Membru Gold

Inregistrat: acum 10 ani
Multumesc frumos!   

pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la