Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
monaahmed2012 la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Calarasi
cauta Barbat
25 - 46 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / Craciun 2017 Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


SIEGFRIED LENZ s-a născut în 17 martie 1926, la Lyek, un orășel din Prusia Orientală, și este considerat de multă vreme printre cei mai importanți scriitori de limbă germană din perioada postbelică și contemporană. În 1999, la a 250-a aniversare a nașterii lui Goethe, i s-a decernat Premiul Goethe. Problematica operei sale o constituie vina și responsabilitatea societății și a individului, acceptarea datoriei ca noțiune concretă, implicând examenul conștiinței și opțiunea în serviciul adevărului și umanității. Autorul a făcut apel la tehnica de redare de tip cinematografic de o remarcabilă plasticitate, desfășurată adesea contrapunctic. De asemenea, este remarcabilă adecvarea stilistică la meandrele narațiunii.

Siegfried Lenz   Un moment de reculegere

RAO,2014,123, Anca Vasas

Scan ctrl, docx, epub, mobi v 1.0



O vară caldă într-un mic oraș de pe țărmul Mării Baltice. Benny Goodmann și Ray Charles sunt încă la modă, pe străduțe umblă omul cu flașneta, se plătește cu „mărci” și, când intră în clasă profesoara de engleză, elevii răspund: „Good morning, Mrs. Petersen”. Faptul că Stella Petersen și elevul Christian se iubesc nu-l știe nimeni, chiar dacă nuvela nu vorbește despre altceva. Cum se ajunge la această iubire, cum se transformă cuvintele și gesturile, întâlnirile și atingerile întâmplătoare în pasiune, cum trebuie această pasiune să se confrunte cu realitatea, cum vrea Christian să asigure trăinicia acestei iubiri printr-un plan pe cât de îndrăzneț, pe atât de iluzoriu și cum se va sfârși dintr-odată totul sau poate că nu chiar totul. Cum devine dragostea nemuritoare tocmai prin moarte – despre asta povestește Siegfried Lenz cu talent nemaipomenit, cu distanțare și umor, alert, compact, închistat. Din subiectul iubirii pământene trecătoare, care se descompune sub atingerea timpului, din imposibilitatea împlinirii fericirii răzbate melancolia unui Theodor Storm. Din strictețea povestirii se simte duritatea existențială a lui Ernest Hemingway.


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani
John Katzenbach   Călătorul

RAO,1999,480, Sanda Apostolescu -Vlăstar Apostolescu

Scan ctrl, docx, epub, mobi v1.0


Inspector la poliția din Miami, Mercedes Barren trăiește o dramă zguduitoare: un ucigaș în serie care își alege victimele din campusurile universitare îi ucide nepoata. Descoperit, acesta este judecat și încarcerat. Dar curând, Mercedes va constata cu stupoare că nu cel condamnat este ucigașul. Că acesta din urmă e liber, că fără îndoială face noi victime, iar crimele sale sunt de fiecare dată puse pe seama altora. O cursă frenetică, o luptă pe viață și pe moarte încep atunci între inspector și periculosul asasin.
„O carte dinamică, trepidantă, violentă. Cititorul este absorbit de groaza a cărei intensitate sporește și de personajele rupte din viață. Călătorul are toate calitățile unui bestseller.”
The New York Times Book Review
„Un thriller psihologic autentic. Atenția pe care Katzenbach o acordă detaliului și extraordinarele sale însușiri narative fac ca această carte să vibreze de tensiune. Acțiunea se îndreaptă spre un punct culminant de-a dreptul năucitor, întruchipat de o scenă de groază cutremurătoare și plină de suspans.”
The Washington Times Sunday Magazine


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani

Teresa Medeiros
Născută la 26 octombrie 1962 în Statele Unite ale Americii. A scris primul roman la 21 de ani. Înainte de a deveni un autor bine cunoscut, a fost asistentă medicală. Trăiește în Kentucky cu soțul și pisica ei. Este una dintre cele mai bune scriitoare de historical romance, cu apariții constante pe listele de bestselleruri ale New York Times, Publishers Weekly și USA Today. Cărțile ei, traduse în 17 limbi, au fost vândute în peste 10 milioane de exemplare și au fost nominalizate pentru premiul RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.

Teresa Medeiros   Blestemul frumuseții

Litera,2015,292,Cristina Kuti

Scan ctrl, docx, epub, mobi v1.0


Lui Holly de Chastel i se dusese vestea că era cea mai fermecătoare femeie din întreaga Anglie, însă ea își considera frumusețea un blestem. De ani buni, reușea să-și alunge pretendenții cu tot felul de șiretlicuri. Acum însă, tatăl ei o oferă drept premiu la un turnir la care iau parte cavaleri din tot ținutul, care mai de care mai dornic să-i câștige mâna. Holly nu are însă de gând să se căsătoreasca cu vreunul dintre ei, așa că pune la cale cel mai scandalos plan de până atunci: să-și mascheze frumusețea de privirile lor hrăpărețe, transformându-se, peste noapte, din cea mai fermecătoare făptură, în cea mai hidoasă. Nu și-a imaginat însă niciodată că printre pețitori va fi cineva atât de tenace precum Austyn de Gavenmore. Chipeșul galez este în căutarea unei soții cu o înfățișare banală, iar Holly pare să se potrivească de minune. Urâțenia lui Holly reușește să-i alunge pe pețitori unul după altul, însă nu și pe încăpățânatul Gavenmore, astfel că ea se trezește dintr-odată soția acestui străin misterios care o conduce la castelul lui, în vreme ce ea se străduiește să-și păstreze deghizarea. Oare care este motivul pentru care acest bărbat răvășitor de frumos și de pasional a căutat să ia de soție  o femeie care nu se evidențiază decât prin urâțenia ei și prin firea arțăgoasa, când ar fi putut avea orice altă femeie? Și oare ce are să se întâmple când va afla că a fost înșelat?


Teresa Medeiros   Hoțul de inimi

Alma,2015,368, Alina Simuț

Scan ctrl, docx, epub v1.0


Ziua începe ca oricare alta pentru frumoasa orfană Prudence Walker. Aflată în căutarea unui animal de companie pierdut în mijlocul furtunii, Prudence se trezește dintr-odată în brațele unui tâlhar la drumul mare. Rănit într-o tentativă eșuată de jefuire a unei trăsuri și ud leorcă de ploaie, cumplitul bandit scoțian pare îndeajuns de inofensiv. Sau așa își imaginează Prudence – până când, cu un singur sărut, ticălosul scoțian îi face inima să-i bată nebunește, căzută pradă farmecului său tăios ca lama unei spade. Ea este exact femeia la care a visat întotdeauna Sebastian Kerr... dar pe care știe că nu o poate avea:  o frumusețe cu ochii ca de ametist și  buze de culoarea vinului, pe care el tânjește să le guste. Dar, chiar în vreme ce o strânge în brațe și-i fură un sărut, este perfect conștient că trebuie să o lase să plece, căci el, renumitul tâlhar la drumul mare duce o viață dublă periculoasă – o viață în care dragostea nu își are locul. Dar când între frumoasa curajoasă și ticălosul fermecător izbucnește focul unei pasiuni mistuitoare, Sebastian își dă seama că trebuie să câștige singura comoară pe care nu poate să o fure – iubirea adevărată.


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani
Ecaterina Ciortan, Xenia Nicolau   Carte de bucate

Tehnica,1957,472

Scan ctrl, docx, epub v1.0



pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Elif Shafak - Fetiţa căreia nu-i plăcea numele său [v1.0]
Editura: Polirom
An: 2016
Titlul original: Sakiz Sardunya, 2014
Traducere: Sunia Iliaz Acmambet
Formate: doc, epub, mobi, scan djvu
Scanul este de la rodica rosca. Mulţumesc!
DOWNLOAD

N-o cheamă nici Violeta, nici Lăcrămioara, nici Camelia. Cât e ea de inteligentă, de curajoasă şi de plină de imaginaţie, se împiedică şi se întristează mereu de un sirgur lucru:numele său, care nu-i place nici în ruptul capului. Părinţii ei i-au dat un nume tare ciudat: Sakiz Sardunya, adică Muşcată Curgătoare, o floare care n-are altă treabă decât să atragă păsările colibri. Fetiţa nu are fraţi sau surori, iar prietenii ei cei mai buni sunt cărţile, singurele care nu râd de numele ăsta curios. Numai că nici ele, cărţile, nu-s prea fericite pe lume: printre atâtea jocuri video şi desene animate de la televizor, copiii au uitat să mai asculte şi să mai inventeze poveşti, aşa că tărâmul lor fermecat e în primejdie. Muşcată Curgătoare e tare speriată: doar n-o să fie ea singură în stare să-l salveze, nu?


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Amélie Notomb – O formă de viaţă [v1.0]
Editura: Polirom
An: 2012
Titlul original: Un forme de vie, 2010
Traducere: Valentina Chiriţă
Formate: doc, epub, mobi, scan djvu
DOWNLOAD

„Îmi tot spun: «ar trebui să renunţi, scrii scrisorile astea cu sângele tău». Cu unii corespondez din 1992. De ce continui? Îmi tot pun întrebarea asta, iar răspunsul cred că e: «Ce nu ai face ca să-ţi vorbească un om?».” Amélie Nothomb
„«O formă de viaţă» este o reflecţie magistrală despre motivele care te împing să scrii, iar Amélie Nothomb ne oferă, prin cartea ei, un minunat prilej de lectură.” Lire
„Iată o metodă elegantă şi amuzantă de a examina micile slăbiciuni ale scriitorilor: orgoliul, dorinţa de a schimba lumea, neputinţa de a spune că scrii întotdeauna pentru sine.” L’Express


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Christine Angot - O iubire imposibilă [v1.0]
Editura: Polirom
An: 2016
Titlul original: Un amour impossible, 2015
Traducere: Mădălin Roşioru
Formate: doc, epub, mobi, scan djvu
DOWNLOAD

La sfârşitul anilor 1950, în Châteauroux, Pierre şi Rachel se trezesc prinşi într-o legătură fugară, însă foarte intensă. El, tânăr de familie bună, erudit, lucrând temporar în provincie, o cucereşte pe Rachel, angajată la Casa de Contribuţii Sociale, o evreică fermecătoare, dar săracă. Şi din acest motiv, şi din pricina celibatului care-i asigură libertatea, Pierre îi spune de la bun început că niciodată nu o va lua de soţie, deşi îşi doresc un copil împreună. Chiar dinainte ca micuţa Christine să se nască, Pierre părăseşte Châteauroux şi va fi doar o prezenţă episodică în viaţa copilului, însă nu mai puţin marcantă. Rachel află abia după mulţi ani că Pierre a profitat de propria fiică. Un sentiment de vinovăţie o sfâşie, căci inima ei adăposteşte deopotrivă iubirea fără margini pentru Christine şi pasiunea pentru un bărbat pe care de fapt nu-l cunoaşte.
„O iubire imposibilă este romanul unei eliberări. E vorba despre o emancipare atât de abruptă, încât până şi textul sfârşeşte prin a-şi câştiga independenţa faţă de autoare. Acolo unde ea conchide asupra blestemului social care îngrădeşte destinul lui Rachel Schwartz, cititorii închid cartea cu un sentiment cu totul diferit. Sub ochii noştri, Rachel nu e eterna victimă a celor dominanţi, nu este nici fiinţa fragilă care se zdrobeşte de zidul societăţii burgheze. Pagină după pagină, Christine Angot i-a redat puterea de a trăi şi de a lua hotărâri. Iată splendida generozitate a acestei scriitoare: creează texte mai puternice chiar decât ea însăşi.” Le Monde
„Pentru a înţelege pe cineva, fie el chiar şi un personaj, nu este obligatorie empatia, antipatia e suficientă; perspicacitatea se dezvoltă şi atunci când ura te înnebuneşte. Mama din roman simte o rămăşiţă de iubire pentru tatăl copilului ei, dar e o rămăşiţă, poate o relicvă. Ruşinea care o covârşeşte vine din faptul că n-a ştiut să-şi apere fiica. Societatea nu iartă femeilor aşa ceva. Slăbiciunea unui bărbat emoţionează. Lipsurile unei femei aduc ruşine. Intervine clişeul mamei complice. Vă spun, există un singur lucru, şi-acela e literatura. Nu există adevăr în afara literaturii. În poliţie, în educaţie există frânturi de adevăr. Aşa cum se exprimă Lacan: «Spun întotdeauna adevărul, nu tot…». Ei bine, noi, scriitorii, îl spunem, îl spunem tot.” – Christine Angot


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Guillaume Musso - Central Park [fs1.0]
Editura: ALL
An: 2016
Titlul original: Central Park, 2014
Traducere: Liliana Urian
Formate: doc, epub, mobi
Cartea este corectată fără scan, dintr-un document găsit pe net.
DOWNLOAD

Alice și Gabriel n-au nicio amintire din noaptea care tocmai s-a încheiat. Cu toate acestea, n-o vor putea uita curând... Alice este o blondă zveltă de vreo treizeci de ani, căpitan de poliție în Brigada Criminalistică din Paris. Gabriel este un pianist de jazz american. Cei doi se trezesc la 8 dimineața pe o bancă din Central Park, New York, legați cu cătușe unul de altul. Nu se cunosc și nici nu își amintesc să se fi întâlnit vreodată. Mai mult decât atât, cu o noapte înainte, Alice a ieșit să petreacă împreună cu trei colege pe Champs-Elysées, iar Gabriel a cântat cu un saxofonist la Brown Sugar, un club de jazz din Dublin. Acum realizează că au rămas fără acte, fără bani și fără telefoane mobile. Iar dacă nu aveau deja suficiente motive să se alarmeze, Alice are cămașa pătată de sânge și din arma ei lipsește un glonț. La frică se adaugă disperarea. În mod evident, ceva grav se petrecuse în noaptea aceea și nu au altă soluție decât să afle ce s-a întâmplat. Adevărul pe care îl vor descoperi le va schimba viețile pentru totdeauna.
„Un autor care nu face compromisuri, inteligent ca o vulpe, Guillaume Musso rămâne cel mai uluitor romancier francez contemporan.” - Le Parisien
„Guillaume Musso își reconfirmă extraordinarul talent de povestitor.” - TV Mag/Le Figaro
„Guillaume Musso reușește să ne surprindă încă o dată… Aventura care durează mai puțin de 24 de ore implică o serie de flashback-uri și un final total neașteptat.” - France Info
„Imprevizibil și tulburător, un thriller psihologic cu un deznodământ incredibil, care te ține cu sufletul la gură până la final.” - Métro


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Isabel Allende - Amantul japonez [v1.0]
Editura: Humanitas
An: 2016
Titlul original: El amante japonés, 2015
Traducere: Cornelia Rădulescu
Formate: doc, epub, mobi, scan djvu
Scanul este luat de pe net.
DOWNLOAD

În 1939, când Polonia e ameninţată de nazism, Alma Belasco e trimisă de părinţi să trăiască la San Francisco, alături de mătuşa şi de unchiul ei, care locuiesc într-un conac opulent. Iniţial timorată de noua ei familie şi incapabilă să se integreze, Alma va avea în cele din urmă o legătură profundă, pentru toată viaţa, cu fiul grădinarului familiei, Ichimei. După atacul japonezilor de la Pearl Harbor, cei doi sunt despărţiţi cu cruzime, iar Ichimei ajunge într-un lagăr, împreună cu familia sa.
Multe decenii mai târziu, Alma e una dintre bătrânele excentrice care populează azilul de lux Lark House din San Francisco. Cu răbdare şi infinită tandreţe, Irina Bazili, o tânără îngrijitoare din Republica Moldova cu o istorie tristă în propria biografie, ajunge să descopere treptat povestea de dragoste dintre Alma şi Ichimei şi îşi găseşte în ea izbăvirea.
O dublă poveste de dragoste, la distanţă de mai bine de jumătate de secol, se dezvăluie treptat în Amantul japonez. Scris cu aceeaşi atenţie pentru amănuntul istoric şi profundă înţelegere a personajelor care au constituit dintotdeauna marca lui Isabel Allende, romanul Amantul japonez semnalează întoarcerea autoarei la povestea clasică, de largă respiraţie, fiind totodată un omagiu emoţionant adus sufletului omenesc şi stăruinţei în dragoste, într-o lume a necontenitelor schimbări.
Irina Bazili este tânăra îngrijitoare charismatică a Almei Belasco, la azilul de bătrâni Lark House. Trecutul ei e un secret la fel de bine păzit ca şi al bătrânei doamne. Fascinată de personalitatea Almei, Irina reuşeşte, cu ajutorul nepotului acesteia, Seth, să descopere o frumoasă poveste de iubire interzisă, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Treptat devine însă limpede că povestea nu s-a încheiat niciodată, pentru că dragostea nu are vârstă, şi Irina însăşi hotărăşte să îi dea o şansă lui Seth.
„Romanul Amantul japonez este animat de acelaşi spirit efervescent care a făcut-o cunoscută pe Isabel Allende în întreaga lume. Un roman pe care e o plăcere să-l recomanzi.” The Washington Post
„Allende este o mare povestitoare, cu o inteligenţă extraordinară şi un ochi lucid îndreptat asupra schimbărilor care au loc în societate. Amantul japonez e un basm pentru adulţi, unul irezistibil însă.” Associated Press
„Romanul Amantul japonez traversează 70 de ani din istoria tumultuoasă a lumii, mesajul lui de profunzime fiind că dragostea, sub toate formele ei, trece peste orice obstacol şi încolţeşte oriunde.” People Magazine
„Monumental. O poveste care se desfăşoară pe mai multe generaţii, despre soartă, război şi puterea dragostei.” Harper’s Bazaar


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Isabel Allende – Caietul Mayei [v1.0]
Editura: Humanitas
An: 2013
Titlul original: El cuaderno de Maya, 2011
Traducere: Cornelia Rădulescu
Formate: doc, epub, mobi, scan djvu
Scanul este luat de pe net.
DOWNLOAD

Abia trecută de pragul adolescenţei (vârstă la care a experimentat toate senzaţiile tari pe care le poate oferi California zilelor noastre), Maya Vidal pătrunde în lumea interlopă, adoptându-i viciile. Pendulând între SUA şi Chile, împletind mai multe fire narative şi etalând o galerie impresionantă de personaje, Caietul Mayei este un roman curajos despre vindecare. De amintiri coşmareşti, de false iluzii, dar mai ales de dependenţa de droguri.
„Un roman exploziv. Fiecare personaj clocoteşte de viaţă. Un roman cu un subiect îndrăzneţ construit, straniu şi cutremurător, despre violenta sexuală, teroarea politică, «vina colectivă» şi secrete grele de familie, toate depăşite prin curaj şi iubire.” Booklist
„Atuul acestei cărţi este vocea Mayei: vulnerabilă dar sarcastică, rănită dar impertinentă, ca un adolescent emo cu piercing în limbă.” Los Angeles Times
„Romanul lui Allende se deosebeşte de clasicele cărţi despre adolescenţii cu probleme prin felul în care Maya se regăseşte pe sine în Chile. Ritmul netulburat al satului de la capătul lumii îi aduce pacea nu doar tinerei, ci şi cititorului.” Chicago Tribune


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Jeffrey Archer – Cronicile familiei Clifton vol 6 – A venit vremea [v1.0]
Editura: Vivaldi
An: 2016
Titlul original: Cometh the hour, 2016
Traducere: Tania Mochi
Formate: doc, epub, mobi, scan djvu
Scanul este luat de pe net.
DOWNLOAD

A VENIT VREMEA este al șaselea volum din seria CRONICILE FAMILIEI CLIFTON. Un amestec de caractere puternice, viclene, de resentimente și răzbunări șocante, acesta este talentul remarcabil de povestitor al lui Jeffrey Archer.
Comploturi, trădări, răsturnări de situații și la sfârșit… un excelent suspans.


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Jenna Evans Welch - Love & Gelato Vacanţă la Florenţa [v1.0]
Editura: Epica
An: 2016
Titlul original: Love&Gelato, 2016
Traducere: Dana Popescu
Formate: doc, epub, mobi, scan djvu
Scanul este luat de pe net.
DOWNLOAD

Oamenii vin în Italia pentru două lucruri: LOVE şi GELATO, i-a spus cineva odată. Dar uneori au parte de mai mult.
Lina îşi petrece vacanţa de vară în Toscana, dar nu pentru că ar fi fascinată de ţinuturile însorite, ca de basm, ci pentru că a fost ultima dorinţă a mamei sale ca ea să vină aici să-şi cunoască tatăl. Dar ce tată stă departe de familie timp de şaisprezece ani? Aşa că tot ceea ce Lina vrea este să se întoarcă acasă.
Dar înainte de a-şi pune în practică hotărârea, primeşte un jurnal pe care mama ei îl ţinuse cât timp trăise în Italia. Dintr-odată, Lina descoperă o lume magică de iubiri ascunse, artă şi brutării secrete, care o împinge, alături de foarte chipeşul Ren, pe urmele paşilor mamei sale şi-i dezvăluie un secret ascuns de ea de prea multă vreme. Un secret care îi va schimba tot ceea ce ştia despre mama ei, tatăl ei, şi mai ales despre ea însăşi.


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle - Fulgi de iubire [v1.0]
Editura: Trei
An: 2014
Titlul original: Let it snow. Three Holiday Romances, 2008
Traducere: Shauki Al-Gareeb
Formate: doc, epub, mobi, scan djvu
Scanul este luat de pe net.
DOWNLOAD

Ce au în comun o furtună de zăpadă iscată în Ajunul Crăciunului, 14 majorete vesele, un restaurant Waffle House și un tip învelit în folie de aluminiu? Răspuns: aceste trei povești romantice de Crăciun.
O furtună puternică de zăpadă aduce dragostea în viețile a trei adolescenți: o fată al cărei tren s a înzăpezit, un băiat ce înfruntă viscolul pentru a se întâlni cu prietenii săi, o altă fată cu inima frântă ce și vopsește părul în roz și visează să fie îngerul cuiva.
Trei dintre cei mai cunoscuţi autori americani de literatură pentru adolescenţi – John Green, Maureen Johnson şi Lauren Myracle – şi au unit forţele pentru a scrie povești pline de aventură, umor, romantism şi duioşie, ale căror fire se împletesc inteligent la final, într o carte numai bună de citit la gura sobei.
În aceste povești tandre, ingenios întrețesute, iubirea plutește printre fulgi de nea, beteală și cadouri de Crăciun! -- School Library Journal
Umor, romantism și personaje puternice – toate dau forță acestui efort narativ. -- Kirkus Reviews


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Jonas Jonasson - Bărbatul de 100 de ani care a sărit pe fereastră şi a dispărut [v1.0]
Editura: Trei
An: 2011
Titlul original: Hundraĺringen som klev ut genom fönstret och försvann, 2009
Traducere: Liliana Donose Samuelsson
Formate: doc, epub, mobi, scan djvu
DOWNLOAD

Dacă viaţa ta a intrat în prelungiri, de ce să nu-ţi permiţi nişte capricii?
Toată lumea din azilul de bătrâni se pregăteşte de zor să-l sărbătorească pe Allan Karisson, care împlineşte 100 de ani. Numai că Allan detestă sindrofiile de acest gen, aşa că decide să… fugă. Încălţat cu cei mai buni şoşoni pe care îi are, sare pe fereastră şi-şi ia tălpăşiţa. Pleacă în lume. Aşa începe aventura nebunească şi plină de umor a bărbatului de 100 de ani, care nu ezită să se arunce într-un şir neaşteptat de păţanii, ignorându-şi pur şi simplu vârsta. O călătorie de-a lungul Suediei şi, în acelaşi timp, un voiaj irezistibil prin istoria secolului XX. Pentru că… nu trebuie să vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe! Allan Karisson nu este un simplu bătrânel în şoşoni! Nicidecum. Este întâi de toate un genial specialist în explozibili care a avut ideea năstruşnică de a veni pe lume chiar la începutul celui mai sângeros secol al omenirii. Jocurile capricioase ale destinului şi talentul în arta exploziilor îl vor face pe acest individ incult, de altfel, şi total apolitic să se regăsească implicat în mai toate evenimentele-cheie care au marcat secolul, alături de mai-marii acestei lumi, începând cu Franco şi Stalin şi terminând cu Truman sau Mao…
Veritabil fenomen al pieţei de carte în Suedia, Bărbatul de 100 de ani care a sărit pe fereastră şi a dispărut este primul roman al jurnalistului Jonas Jonasson. 


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Karen Joy Fowler - Ne-am ieşit cu toţii complet din minţi [v1.0]
Editura: Litera
An: 2015
Titlul original: We Are All Completely Beside Ourselves, 2013
Traducere: Mirella Acsente
Formate: doc, epub, mobi, scan djvu
Scanul este luat de pe net.
DOWNLOAD

În copilărie, Rosemary obişnuia să vorbească tot timpul. Atât de mult, încât părinţii ei îi cereau să înceapă cu mijlocul atunci când voia să povestească ceva. Acum, Rosemary a intrat la colegiu şi vorbeşte foarte puţin. Şi, categoric, nu vorbeşte despre familia ei. Deşi a rămas singură la părinţi, a avut cândva o soră de aceeaşi vârstă cu ea, Fern, şi un frate mai mare. Amândoi au dispărut din viaţa ei. Ceva unic legat de Fern o face să ne spună povestea ei: de la mijloc către sfârşit şi înapoi la început.
O carte despre dragoste, familie şi secrete; şi despre două surori care nu seamănă cu nici unele pe care le-aţi cunoscut vreodată.
„Un roman de o mare sensibilitate, incredibil de inteligent, profund şi ambiţios.” Khaled Hosseini
„Vocea narativă este cea care te izbeşte de la început: robustă, ironică, inteligentă, elegantă, surprinzătoare.” The New York Times Book Review


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Nicola Yoon - Absolut tot [v1.0]
Editura: Youngart
An: 2016
Titlul original: Everything, Everything, 2015
Traducere: Roxana Coţovanu
Formate: doc, epub, mobi, scan djvu
Scanul este luat de pe net.
DOWNLOAD

Boala lui Maddy, protagonista cărții, este pe cât de rară, pe atât de faimoasă. Pe scurt, e alergică la lume. Nu are voie să iasă din casă, n-a mai ieșit de șaptesprezece ani. Singurii oameni pe care-i vede în carne și oase sunt mama ei și Carla, sora medicală care o îngrijește.
Dar apoi, într-o bună zi, vine la casa de alături o camionetă. Maddy se uită pe fereastră și îl vede pe el. E înalt, suplu, îmbrăcat tot în negru – tricou negru, blugi negri, teniși negri și un fes negru care-i acoperă părul în întregime. O surprinde privindu-l și se uită fix la ea. Maddy îi răspunde la fel. Numele lui e Olly.
Poate că nu putem prezice viitorul, dar putem prezice câte ceva. De exemplu, Maddy e sigură că se va îndrăgosti de Olly. Aproape sigur va fi un dezastru.


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Pascal Bruckner - Căpcăunii anonimi [v1.0]
Editura: Trei
An: 2002
Titlul original: LES OGRES ANONYMES. Suivi de L’Effaceur, Deux Contes, 1998
Traducere: Muguraş Constantinescu
Formate: doc, epub, mobi, scan djvu
DOWNLOAD

Poveştile din Căpcăunii Anonimi au fost numite, rând pe rând, poveşti filosofice, poveşti crude, poveşti de copii pentru adulţi, şi, cum sperăm să o fi arătat, ele au câte ceva din toate acestea, purtând însă amprenta cărţilor lui Bruckner: un suspans de acţiune poliţistă, un grăunte de cruzime, o anumită tandreţe, o privire lucidă şi ironică asupra lumii contemporane, o mare intensitate a vieţii, o ingeniozitate a ficţiunii care, toate reunite, dau ceea ce am putea numi «marca Bruckner». - Muguraş Constantinescu


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Carlos Ruiz Zafón - Marina [v1.0]
Editura: Polirom
An: 2013
Titlul original: Marina, 1999
Traducere: Ileana Scipione
Formate: doc, epub, mobi, scan djvu
DOWNLOAD

În Barcelona de la sfârşitul anilor 70, se naşte prietenia stranie dintre Óscar Drai, un adolescent pasionat de mister şi aventură, şi tânăra Marina, care locuieşte cu tatăl său, pictorul Germán, într-un mic castel enigmatic. Din câte află Óscar, cei doi ascund secrete de familie dintre cele mai întunecate, în care se amestecă imaginea unei fabrici de proteze ortopedice, cadavre readuse la viaţă, monştri şi poveşti de dragoste neobişnuite.
O fermecătoare fantezie gotică, în care Barcelona cea misterioasă îşi spune poveştile trecutului şi devine teritoriul unor aventuri ciudate pentru o adolescentă plecată în căutarea cunoaşterii.
„Bun venit într-o lume misterioasă, unde timpul ia turnuri diabolice, iar umbrele sunt întunecate şi înfricoşătoare.” Carlos Ruiz Zafón
„Carlos Ruiz Zafón este cea mai originală voce a romanului spaniol contemporan.” La Vanguardia
„Iată o carte care are de toate: dragoste, mister, răzbunare şi, mai important decât orice, o poveste construită magistral.” The Philadelphia Enquirer


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Monika Peetz - Doamnele de marţi în derută [v1.0]
Editura: Baroque Books
An: 2015
Titlul original: [b Die Dienstagsfrauen zwischen Kraut und Rüben, 2013[/b]
Traducere: Mihai Moroiu
Formate: doc, epub, mobi, scan pdf
Scanul este luat de pe net.
DOWNLOAD

UNA PENTRU TOATE, TOATE PENTRU UNA!
Schimbare, schimbare, schimbare!
Sătulă de gazele de eşapament şi de lipsa locurilor de parcare, Kiki se hotărăşte să se mute la ţară. Într-o clădire veche, pe malul unui lac, unde să îşi deschidă o pensiune. Dar cu trei săptămâni înainte de inaugurare, totul era un dezastru. Iar grădina de zarzavaturi bio – doar un pustiu. Fără să stea pe gânduri, Caroline, Eva, Estelle şi Judith pornesc în ajutorul lui Kiki şi nimeni nu le poate despărţi. Cu excepţia lui. Un bărbat şarmant, cu agenda încărcată.


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani

My Dilemma is You 1
Autor: Cristina Chiperi
Traducere din limba italiana: Bianca Paulevici
Anul aparitiei: 2016

doc 1.0, pdf, djvu, epub, mobi, coperti

"Cristina Chiperi are saisprezece ani. Intr-o dupa-amiaza de august, in timp ce toti prietenii ei sunt plecati, iar ea se plictiseste groaznic, Cristina se asaza pe pat cu castile la urechi si o asculta pe Selena Gomez cantand My dilemma. Deodata, in mintea ei incepe sa prinda contur o poveste... Telefonul mobil este la indemana, la fel si wattpadul... Nici nu-i trece prin minte ca, in curand, mii de fete vor dori cu nerabdare sa citeasca My dilemma is you!"


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani
Ken Follett – Capătul veşniciei, partea a treia din Trilogia Secolului – v2.0 doc, epub, mobi şi scanare djvu.



pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani
Johann Wolfgang Goethe – Opere
Editura Univers 1984–1990
— Traduceri de A. Covaci * Alexandru Philippide * M. Banuş * I. Cassian-Mătăsaru  * I. Pillat * N. Argintescu-Amza * L. Blaga * Jean Livescu * Şt. Neniţescu * St.O. Iosif * T. Vianu * B. Solacolu * Ştefan Aug. Doinaş * I. Sân-Georgiu * Em. Bucuţa * Grete Tartler * Laura Dragomirescu * Mihai Isbăşescu * Sevilla Răducanu * Horia Stanca * Eugen Filotti * Valeria Sadoveanu * Iulia Murnu
— Studii introductive, note şi comentarii de Jean Livescu * Sevilla Răducanu * Ştefan Aug. Doinaş
— Tabel cronologic – Ştefan Aug. Doinaş



Volumul 1 – POEZIA
Volumul 2 – TEATRU – Dragoste cu toane * Toată lumea de vină * Götz von Berlichingen * Prometeu * Pater Brey * Zei, eroi şi Wieland * Clavigo * Stella * Frate şi soră * Proserpina
Volumul 3 – TEATRU II – Pescăriţa * Ifigenia în Taurida * Egmont * Torquato Tasso * Marele Cophta * Pandora
Volumul 4 – FAUST
Volumul 5 – PROZĂ – Suferinţele tînărului Werther * Scrisori din Elveţia * Basmul * Afinităţile elective * Nuvelă
Volumul 6 – PROZĂ – Anii de ucenicie ai lui Wilhelm Meister
Volumul 7 – PROZĂ – Anii de drumeţie ai lui Wilhelm Meister
Volumul 8 – POEME EPICE – Reineke Vulpoiul * Hermann şi Dorothea * Ahileea

Scanare color 300dpi, PDF 700Mb


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani
Povestea Faridei. Fata care a invins ISIS

Autor: Farida Khalaf, Andrea C. Hoffman
Traducator: Bogdan Dascalu
Editura: RAO
An aparitie: 2016
Nr. pagini: 279

doc 1.0, pdf, djvu, epub, coperta

Povestea Faridei este o lectura dura. Violenta. Una care te izbeste de toti peretii constiintei tale. Pe parcursul celor aproape 300 de pagini te zvarcolesti, te ingrozesti, iti faci sperante si suferi cot la cot cu vocea pe care o auzi suferind.



pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani
Binevoitoarele

Autor: Jonathan Littell
Titlul original: Les Bienveillantes
Traducere de: Vasile Savin
Anul aparitiei: 2009

doc 1.0, pdf, djvu, coperti

"Littell a afirmat despre carte ca a vrut sa scrie initial despre razboi, ca apoi sa se rezume la genocid, marturisind ca astfel si-a explorat partile intunecate din el insusi. S-a gandit la roman ani intregi si abia in 2001 s-a apucat de scris si cinci ani mai tarziu romanul vazuse lumina tiparului. Ideea romanului i-a venit dupa ce a vazut un documentar despre nazism, in 1991, si după ce a aflat despre viata Zoyei Kosmodemyanskaya."



pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani
Viata e usoară, nu-ti face griji

Autor: Agnes Martin-Lugand
Titlul original: La vie est facile, ne t'inquiéte pas
Traducere de: Carmen Otilia Spînu
Anul aparitiei: 2016

doc 1.o, pdf, djvu, epub, coperti

"Reporter: De ce e "viata usoara"?

Agnes Martin Lugand: Tocmai. Viata nu este usoara. Am ales acest titlu pentru cartea mea, tocmai ca o provocare, pentru ca am vrut ca personajul meu sa aiba un fel de leitmotiv, un fel de mantra. Sa-si spuna: “Viata e usoara, nu-ti face griji!” si asta sa fie motivatia ei pentru toate provocarile prin care trece in ziua respectiva. Ceva care sa o ajute sa se trezeasca dimineata si sa ia viata de la capat."



pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani

Titlu: Amintirile unui negustor de tablouri
Autor: Ambroise Vollard
Editura: Meridiane
Traducator: Ileana Vulpescu
An: 1993
Versiune: ocr + scan
Format: RTF, PDF




Titlu: Era imperiului
Autor: Eric Hobsbawm
Editura: Cartier
Traducator: Florin Sicoie
An: 2002
Versiune: scan
Format: PDF




Titlu: Gog
Autor: Giovanni Papini
Editura: Polirom
Traducator: Ileana Zara
An: 2012
Versiune: scan
Format: PDF




Titlu: Toba de tinichea
Autor: Gunter Grass
Editura: Polirom
Traducator: Nora Iuga
An: 2005
Versiune: scan
Format: PDF




Titlu:  Cult, magie, erezii
Autor: Ioan Petru Culianu
Editura: Polirom
Traducator: Maria-Magdalena Anghelescu si Dan Petrescu
An: 2003
Versiune: ocr + scan
Format: PDF, DJVU, RTF




Titlu: Eseu despre orbire
Autor: Jose Saramago
Editura: Polirom
Traducator: Mioara Caragea
An: 2005
Versiune: scan
Format: PDF




Titlu: Cercul lupilor
Autor: Nicholas Evans
Editura: Vivaldi
Traducator:
An: 2002
Versiune: ocr + scan
Format: PDF, RTF




Titlu:  Amintirile peregrinului Apter
Autor: Valeriu Anania
Editura: Cartea Romaneasca
Traducator: Ioana-Ruxandra Fruntelata
An: 1930
Versiune: ocr + scan
Format: PDF, RTF




Titlu: Trei guinee
Autor: Virginia Woolf
Editura: Cartier
Traducator: Camelia Boca
An: 2003
Versiune: scan
Format: PDF



pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani
1.   


Holly Black & Cassandra Clare – [seria MAGISTERIUM] – 3.Cheia de bronz

Titlu original: Magisterium. The Bronze Key
Traducere: Sorin Petrescu
Ilustraţii: Scott Fischer
Editura: CORINT JUNIOR
An de apariție: 2016
Versiune: 1.0
Format: DjVu, Docx, Epub, Mobi

Al treilea volum al seriei Magisterium, Cheia de bronz,  este dedicat descoperirii binelui şi răului, care sălăşluiesc în fiecare dintre noi. Cheia spre adevăr nu lasă loc de compromisuri, iar cine doreşte să îl descopere trebuie să fie pregătit să îl plătească cu viaţa.
Se presupune că elevii de la Şcoala de magie Magisterium ar trebui să fie în siguranţă. Sub atenta supraveghere a magilor, ei învaţă să folosească magia pentru a reinstaura ordinea într-o lume dominată de haos. Dar haosul îşi are propriile legi, care se sustrag ordinii şi oricăror reguli. Când unul dintre colegii lor este ucis, Call, Tamara şi Aaron trebuie să pornească pe urmele unui asasin sinistru, chiar cu preţul vieţii. Ei vor descoperi că magia, controlată de minţi malefice, are puteri distrugătoare nebănuite, dacă nu este contracarată la timp.

2.   

N.K. Jemisin – Cele o sută de mii de regate

Titlu original: The Hundred Thousand Kingdoms
Traducere: Radu Hăulică
Coperta de: Željko Matuško
Editura: Paladin
An de apariție: 2016
Versiune: 1.0
Format: DjVu, Docx, Epub, Mobi

Roman nominalizat la premiile Nebula, Hugo și World Fantasy. 

Yeine, tânăra conducătoare a unui sat din Nordul Îndepărtat, este chemată în capitala Celor O Sută de Mii de Regate de către bunicul său, Dekarta Arameri, stăpânul atotputernic al lumii. Spre marea ei surpriză se vede desemnată, alături de cei doi veri ai ei, printre cei trei posibili moștenitori ai lui Dekarta. Dar căile puterii sunt greu de străbătut, iar când zeii căzuți din vechime se amestecă în treburile muritorilor, secrete sângeroase încep să iasă la suprafață. Yeine se vede prinsă într-un joc periculos al iubirii și puterii, în care soarta lumii depinde de deciziile ei. Va reuși Nahadoth, zeul întunericului, acum transformat în sclav, să-i ofere lui Yeine dragostea și ajutorul de care are nevoie?

„O poveste complexă, cu numeroase răsturnări de situație deopotrivă amuzante, înfricoșătoare și melodramatice, care vă vor ține cu sufletul la gură.” – Publishers Weekly

„Jemisin creează o lume exotică, hipnotizantă, în care zeii căzuți sunt sclavii clasei conducătoare, și unde crima și ambiția merg mână-n mână. Verdict: o eroină interesantă și o abordare nouă a fantasy-ului tradițional fac din acest roman o experiență încântătoare.” – Library Journal

3.   


Susanna Clarke – Doamnele din Grace Adieu și alte povestiri

Titlu original: The Ladies of Grace Adieu and other stories
Traducere: Mădălina Stancu
Ilustraţii: Charles Vess
Editura: RAO
An de apariție: 2008
Versiune: 1.0
Format: DjVu, Docx, Epub, Mobi

„magia nu vine doar din minte, ci în egală măsura din inimă; şi bine ar fi ca tot ce faceţi să se nască din dragoste, din bucurie sau din dreaptă mânie" [din Cartea lui Lady Catherine de Winchester (1209-67) tradusă din limba latină de Jane Tobias (1775-1819)].

Preluând din folclorul britanic poveşti despre spiriduşi, magicieni, animale cu puteri magice, Susanna Clarke reuşeşte să creeze o lume în care orice este posibil. Fiecare dintre cele opt poveşti are un sâmbure de adevăr, credinţele despre aceste personaje mistice păstrându-se până în ziua de azi.

Faerie nu e niciodată aşa departe cum îţi închipui.
Uneori te trezeşti că ai trecut peste un hotar nevăzut şi că îţi dau de furcă prinţese capricioase, bufniţe haine ori doamne din lumea bună care îşi petrec timpul izvodind cu acul cumplite destine; alteori ajungi, fără să ştii cum, pe o cărare fără sfârşit, într-o pădure întunecoasă, sau ai de-a face cu locuinţe ce-şi schimbă mereu înfăţişarea.
Printre eroii şi eroinele astfel puşi la încercare în aceste poveşti se numără un preot înfumurat din perioada Regenţei, un medic evreu din secolul al XVIII-lea şi Mary, regina Scoţiei, precum şi două personaje din Jonathan Strange & Mr Norrell: Strange însuşi şi Regele Corb.

Și nu uitați!
„Magia, doamnă, e ca vinul; iar dacă nu eşti obişnuit cu ea, te îmbată!”

4.   


John Updike – Gertrude și Claudius

Titlu original: Gertrude and Claudius
Traducere: Ana Andreescu
Editura: Paralela 45
An de apariție: 2006
Versiune: 1.0
Format: DjVu, Docx, Epub, Mobi

„Ce capodoperă reuşeşte să creeze Updike!
Regele erudiţiei s-a întors la povestea Iul Hamlet pentru a-i reconfigura concepţia: povestea din afara scenei, când Claudius se îndrăgosteşte de regina fratelui său şi când se petrece, în grădină, prima faptă mișelească. Plină de aluzii răutăcioase, adăugând urzelii Ideilor cele mai pătimaşe posibilităţi de împreunare adulterină... E o adevărată încântare să-l urmezi pe Updike, să-i descoperi sentimentele şl simpatiile." TheBoston Globe

„Spiritual... proaspăt şi emoţionant... Dezvoltându-şi suficient propria substanţă pentru a putea exista independent de piesa lui Shakespeare." Time

„Updike a reuşit să creeze prin Gertrude un personaj captivant, original, o femeie vulnerabilă şi deschisă, îndrăzneaţă şi naivă deopotrivă... Unul dintre cele mai simpatice şi convingătoare personaje feminine." The New YorkTimes

5.   


Sally Green – [seria Half Life] – 3. Jumătatea pierdută

Titlu original: Half Lost
Traducere: Ioana Filat
Editura: Trei
An de apariție: 2016
Versiune 1.0
Format: DjVu, Docx, Epub, Mobi

Un război interminabil.
Un erou invincibil.
O dragoste eternă.
Ultimul volum din trilogia Half Life

Alianţa riscă să piardă războiul, iar arma ei supremă, vrăjitorul adolescent Nathan Byrn, îşi pierde încet minţile.

Cu toate omorurile din palmares, Nathan tot n-a reuşit să pună capăt regimului despotic al Consiliului Vrăjitorilor Albi din Anglia. Şi nici să-şi atingă ţelul personal: să se răzbune pe Annalise, fata pe care a iubit-o pe vremuri, înainte ca ea să comită o crimă de neconceput.

Gabriel, tovarăşul său cel mai apropiat, îl îndeamnă să fugă împreună şi să se stabilească într-un colţişor liniştit de lume. Însă e posibil ca nici măcar dragostea lui Gabriel să nu-l mai scape cu viaţă din război şi nici să-l salveze de sine însuşi.

Mai mult decât o simplă poveste cu vrăjitori şi vrăjitoare din Europa zilelor noastre, volumul final al trilogiei Half Life este o meditaţie dureroasă pe tema supravieţuirii şi exploatării, a binelui şi-a răului, precum şi a riscurilor pe care ni le asumăm atunci când iubim.

„Un final tulburător al unei trilogii… Melancolic, dar perfect autentic.” – Booklist

„O trilogie ce împletește magia, iubirea și realitatea dură a războiului.” – Kirkus Reviews

6.   


Kiera Cass - [seria Alegerea] – 3.Aleasa

Titlu original: The One
Traducere: Andra Elena Agafiței
Editura: Leda
An de apariție: 2016
Versiune: 1.0
Format: DjVu, Docx, Epub, Mobi

A venit vremea ca o singură câștigătoare să fie încoronată. Când a fost selecționată să participe la Alegere, America nici nu a visat că o să ajungă atât de aproape de coroană și de inima prințului Maxon. Dar pe măsură ce se apropie sfârșitul competiției, iar amenințările rebelilor care atacă palatul devin tot mai periculoase, America își dă seama cât poate să piardă și cât de mult trebuie să lupte pentru viitorul pe care și-l dorește.
„O poveste cu adevărat minunată. Dragoste, capete încoronate și revoluție, în format reality-show – totul o ajută pe curajoasa eroină a Kierei Cass, pornită în căutarea dreptății și a dragostei.” ALA BOOKLIST

7.   


Adriana Trigiani – Valentine

Titlu original: Very valentine
Traducere: Cristina Tache
Editura: Lira
An de apariție: 2012
Versiune: 1.0
Format: DjVu, Docx, Epub, Mobi

Firma de pantofi Angelini, care realizează încălțăminte de lux la comandă de peste o sută de ani, fiind una dintre ultimele afaceri de familie din Greenwich Village, New York, se află în pragul falimentului. Tânăra Valentine Roncalli, nepoata și ucenica maestrei artizan Teodora Angelini, își dorește cu ardoare să salveze afacerea, dar pentru asta trebuie să o modernizeze, să o aducă în secolul XXI. Viața ei se împarte între datoria față de familie, povestea de dragoste cu maestrul bucătar Roman Falconi și provocarea profesională oferită de șansa de a participa la competiția organizată de un prestigios magazin new-yorkez. Călătorind în Italia să învețe tehnici noi și să găsească materialul cel mai potrivit pentru pantofii cu care își va doborî adversarii, Valentine își descoperă propriul simț artistic, dar și un secret de familie care îi va schimba viața într-un mod cu totul neașteptat. Scrisă cu sensibilitate, dar și cu umor, cartea Adrianei Trigiani este o celebrare a dragostei, o desfătare pentru cititorul pasionat de experiențe de viață împlinite.

„… un roman spiritual, plin de pasiune, cu un stil captivant.”  - People
„Încântătoare, plină de energie... Trigiani știe în mod categoric să povestească curgător și strălucit.” - Boston Globe

„Plăcută ca o ceașcă de ceai de mușețel într-o duminică ploioasă.”  - The New York Times Book Review 

„Stilul lui Trigiani este fermecător... Așeză-te comod în fotoliu și savurează povestea.”  - USA Today

8.   


Linda Howard – [Mackenzie Family] - 1.O inimă neîmblânzită

Titlu original: Mackenzie’s Mountain
Traducere: Oana Cristina Duță
Editura: Lira
An de apariție: 2014
Versiune: 1.0
Format: DjVu, Docx, Epub, Mobi

Mary Elizabeth Potter nu știe ce înseamnă dragostea și crede că nici nu o să afle vreodată. Este o profesoară cu o înfățișare banală, care și-a dedicat viața profesiei, motiv pentru care acceptă să vină într-un orășel necunoscut din Wyoming. Este însă luată pe nepregătite când, în locul unui târg pașnic și liniștit, se trezește în mijlocul unei comunități pline de prejudecăți.
Plătind în continuare pentru o infracțiune pe care nu a comis-o și pentru care a fost închis pe nedrept, Wolf Mackenzie este revoltat împotriva tuturor. Însă Elizabeth nu îl vede ca pe un bărbat periculos, după cum s-a obișnuit restul lumii să-l eticheteze, ci, ca pe un om bun și cinstit și un tată dedicat. Un bărbat pe care l-ar putea iubi... Când ea și Wolf se întâlnesc, Elizabeth este nevoită să-și schimbe modul în care se vede pe sine, căci el se dovedește capabil să descopere femeia senzuală care se ascunde dincolo de hainele demodate. Atracția dintre ei este instantanee și evidentă, în ciuda lipsei ei de experiență în dragoste și a reticenței lui de a se mai apropia de cineva. Elizabeth are însă curajul de a se lupta cu prejudecățile și cu suspiciunile unui întreg oraș pentru a-și apăra dreptul la dragoste și fericire.

9.   


Linda Howard – [Mackenzie Family] – 2.Alegerea inimii

Titlu original: Mackenzie’s Mission
Traducere: Alina Rogojan
Editura: Lira
An de apariție: 2014
Versiune: 1.0
Format: DjVu, Docx, Epub, Mobi

Pentru colonelul Joe Mackenzie, munca este pe primul loc, iar prioritatea actuală este testarea prototipurilor Night Wing, cinci avioane revoluţionare echipate cu un sistem secret şi inovator. Iar Caroline Evans, expertă în optică laser, numită şi Regina Frumuseţii, este principalul element de distragere de la muncă. Fermecătoarea blondă îi face inima să bată mai tare şi, după un weekend plin de pasiune, Joe începe să creadă că poate găsi în viaţa lui loc şi pentru dragoste. Însă, în timp ce testele pentru prototipuri sunt în plină desfăşurare, un incident aproape că îi răpeşte un coleg şi scoate la iveală faptul că o persoană din interior sabotează proiectul Night Wing. Cum Caroline este singura din echipă care rămâne până târziu la muncă şi ajunge prima la birou, iar cunoştinţele şi abilităţile ei îi permit să intervină fără probleme în buna funcţionare a aparatelor, bănuielile tuturor par să se îndrepte într-o direcţie evidentă. Astfel, Joe se vede nevoit să afle adevărul şi să aleagă între datorie şi pasiunea pentru suspectul principal.


pus acum 6 ani
   
Mos Craciun
Moderator

Din: Nămeți
Inregistrat: acum 8 ani


Naomi Novik - Victoria vulturilor - Temeraire: Cartea a V-a

Titlu original: Victory of Eagles
Traducere: Laura Bocanicios
Editura: Nemira
An de apariție: 2016
Versiune: 1.0
Format: Doc, Epub, Mobi

Nu sunt vremuri bune: trupele lui Napoleon au invadat patria englezilor si prima tinta este Londra, pe care vor s-o ocupe. Din pacate, dragonul Temeraire nu mai face parte din armata, iar capitanul Laurence a fost condamnat la moarte pentru tradare. Cei doi lupta sa se regaseasca in iuresul razboiului. Dar, daca si-ar uni iar fortele, cine stie ce batalii ar putea castiga?


pus acum 6 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani

     Gregory David Roberts – UMBRA MUNTELUI

       cartea a fost mutată pe topicul de autor

Modificat de Seven (acum 6 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 6 ani
   
rodica rosca
Membru Junior

Inregistrat: acum 18 ani
Multumesc. Sarbatori fericite!   

pus acum 6 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Se făcea – nu-i de mirare!
Că un Moș cu suflet mare,
Truditor din an in an,
Să bată din geam în geam!
Ca să lase un pachet,
În care cărți berechet
Se întrec să spun-acum
Ce-a mai fost, ce va mai fi!
Iară noi vom adormi,
Până când va reveni,
Șoptind: Moșule, drum bun!

Dumneavoastră, celor atât de discreți și atât de modești, vreau să vă mulțumesc pentru munca incredibilă pe care ați făcut-o! Mă bucur și vă felicit pentru bunătatea și generozitatea dovedite!
Să vă dea Dumnezeu sănătate și viață lungă!

Multe plecăciuni pline de recunoștință!

Crăciun fericit!

Modificat de Gângurel (acum 6 ani)


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 6 ani
   
smmilea
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani
Crăciun fericit!!!

pus acum 6 ani
   
vpaska
Membru Gold

Inregistrat: acum 10 ani
Mii de multumiri

pus acum 6 ani
   
alex14
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani
Crăciun fericit!

Multe mulţumiri celor care depun un volum de muncă imens pentru a ne oferi cărţi pe acest forum !

Respect!


pus acum 6 ani
   
danielgd2007
Membru Puf

Din: Galati
Inregistrat: acum 12 ani
Craciun Fericit! Multumesc celor care au generozitatea de a impartasi cultura pentru toti ! Sanatate maxima si bucurie !

pus acum 6 ani
   
onlyra
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani
Mosului si ajutoarelor sale, multumesc!

Modificat de onlyra (acum 6 ani)


pus acum 6 ani
   
anca2604
Membru Junior

Inregistrat: acum 11 ani
Crăciun binecuvântat și mulțumim de cadouri! 

pus acum 6 ani
   
end.Amaia
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
O.M.G. Goethe opere complete?! In plus, aproape toate in format "dumb-friendly" ca sa fie calea libera spre reader. E cel mai frumos cadou. Multumiri!! Craciun fericit!!

_______________________________________
Simplitatea se invata greu.

pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la